Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Afectiunea coloanei C apare din cauza gadgeturilor

Au telefoane destepte, au tablete, au console! Sunt o generatie de "copii hi-tech". Din cauza orelor petrecute intr-o pozitie nefireasca, acestora li se curbeaza coloana

la 15.08.2013, 21:04
Vezi și

Acesti copiii au "spinarea jucatorului de jocuri". Asa se numeste boala care ii deformaza. Medicii din Occident ii spun „gameboy back". Medicii romanii au poreclit-o "afectiunea coloanei C"

De vina sunt gadgeturile pe care le punem la dispozitia copiilor nostri. Acestia petrec ore in sir aplecati asupra consolelor de jocuri, a tabletelor sau a smartphone-urilor. In timp, coloana va capata o curbura anormala, iar uneori se poate ajunge chiar la hernie de disc "Acesti copii trebuie supravegheati foarte atent. Ei trebuie sa dispuna de un timp limitat pentru aceste miscari", a declarat seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica.

Medicii spun ca aceasta deformare a coloanei vertebrale aminteste, in mod curios, de vremurile in care copiii erau pusi sa faca munci grele. Deci ori ca muncesc opt ore pe zi intr-o fabrica, ori stau uitati cu o tableta pe genunchi, efectul este acelasi: cocosarea.

Afectiunea coloanei C se poate depista printr-un test foarte simplu. Sa-ti tii picioarele apropiate si sa incerci sa atingi solul. Copiii care au coloana deformata nu se vor putea indoi din mijloc suficient de mult pentru a-si atinge degetele.

Cum gadgeturile nu pot fi interzise, medicii au o singura solutie: copiii sa fie corectati in permanenta. Gadgeturile pot fi folosite timp de 30-40 de minute in continuu, apoi trebuie luata o pauza. Totusi, nu este bine sa-i lasam sa se joace mai mult de trei ore pe zi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Afectiunea coloanei C apare din cauza gadgeturilor

Breaking News

Scandal de corupție în Parlamentul European. O vicepreședintă a fost reținută într-un dosar în care...

Scandal de corupție în Parlamentul European. O vicepreședintă a fost reținută într-un dosar în care ar fi implicat și Qatarul