Antena Meniu Search
x

Află aici cum a fost competiţia de la Berlin la capitolul regie pentru Radu Jude

Lungmetrajul "AFERIM!", în regia lui Radu Jude, a strălucit sâmbătă seara pe scena de la Berlinale Palast când cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și-a desemnat câștigătorii

Vezi și

Lungmetrajul "AFERIM!", în regia lui Radu Jude, a strălucit sâmbătă seara pe scena de la Berlinale Palast când cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și-a desemnat câștigătorii

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, "AFERIM!" a obținut Ursul de Argint pentru Regie acordat lui Radu Jude.

Premiile au fost desemnate de un juriu condus de regizorul american Darren Aronofsky și format din Daniel Brühl , Bong Joon-ho , Martha De Laurentiis , Claudia Llosa , Audrey Tautou și Matthew Weiner.

Radu Jude a intrat în competiția de la Berlin cu nume importante ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept "o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant".

Revista Variety a considerat, la rândul său, că "AFERIM!" este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, și a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de "jocurile de putere și de "umilințele" la care oamenii se supun reciproc. "AFERIM!" e o incursiune "excepțională și extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat și furios"."AFERIM!"", înseamnă "Bravo!", continuă criticul Jay Weissberg, "un cuvînt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului".

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, "AFERIM!" în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său caută un rob fugar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Află aici cum a fost competiţia de la Berlin la capitolul regie pentru Radu Jude