Antena Meniu Search
x

Afla AICI cum pierd bani romanii care ajung sa-si amaneteze bijuteriile!

Casa de amanet nu pierde niciodata. O regula arhicunoscuta in lumea jocurilor de noroc este perfect aplicabila si in cazul celor care imprumuta bani prin contractul de amanet. In schimbul bunurilor lasate gaj, clientii primesc o doza suplimentara de "smecherie"

Vezi și

Bijuteriile isi pierd treptat din gramaj, aurul de 18 K se transforma in cel de 14 K, iar pretul afisat pe gram este, de cele mai multe ori, momeala pentru naivi.

In Romania, firmele de amanet s-au inmultit cat ai zice "aur". Aproape ca le fac concurenta prosperelor covrigarii de la orice colt de strada. Dupa ce bancile le-au trantit usa in nas, romanii isi lasa gaj bunurile cele mai de pret, pentru un comision care porneste chiar si de la 0,35% pe zi.

Dobanda mare nu este singurul inconvenient tolerat de client. Odata ce intra intr-o casa de amanet, pretioasa bijuterie isi pierde subit din greutate.

Bijuteriile de aur sunt cele mai tranzactionate obiecte la casele de amanet, dar romanii nu se opresc doar la asta. Oamenii amaneteaza ceasuri de lux, mobila, masini sau telefoane mobile. Cu cat sunt mai greu de revandut, cu atat sunt mai subevaluate la casele de amanet.

Chiar daca sunt. ciupiti pe toate partile la amanet, romanii care ajung sa-si puna lucrurile gaj pentru bani nu reclama incorectitudinile descoperite. Autoritatea Pentru Protectia Consumatorului nu a mai verificat de aproape sapte ani de zile cum se fac aceste targuieli pentru ca nu a primit sesizari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Afla AICI cum pierd bani romanii care ajung sa-si amaneteze bijuteriile!