Antena Meniu Search
x

Aimee Iacobescu a murit singură şi săracă. Actriţa suferea de şase ani de cancer

Actriţa Aimee Iacobescu a murit singură şi săracă. Suferea de şase ani de cancer şi nu mai avea bani să-şi plătească tratamentul.

Vezi și

Actriţa Aimee Iacobescu a murit singură şi săracă. Suferea de şase ani de cancer şi nu mai avea bani să-şi plătească tratamentul. În urmă cu un an şi jumătate a făcut un apel emoţionat pe Internet. Îi cerea preşedintelui UNITER să fie ajutată ca să-şi poată cumpăra medicamente. Decorată în timpul vieţii pentru meritele ei, Aimee Iacobescu a murit chiar de Ziua Internaţională a Teatrului, după un stop cardio-respirator. 

"A luptat 25 de ani să-şi recapete moştenirea de la mama şi a fost chinuită de organele locale în toate felurile. În postura asta apărea, săraca, de fiecare dată chinuită de ce i s-a întâmplat.", îşi aminteşte Alexandru Arşinel.

Chinuită de procesele care au lăsat-o  fără bani, dar şi de o boală împotriva căreia nu mai avea timp şi resurse să lupte, Aimee Iacobescu a plecat dintre noi. Avea 71 de ani şi suferea de cancer. O ambulanţă a dus-o duminică la spital în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, dar inima i s-a oprit definitiv. În urmă cu un an şi jumătate, actriţa făcea un apel disperat la preşedintele UNITER. 

Aimee Iacobescu a luptat şase ani cu boala şi a făcut tratamente pe care nu şi le mai putea plăti din pensia de actor. Strigătul disperat al unei actriţe decorate cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor n-a primit ajutor. Era nevoie de decesul unui alt artist care primea indemnizaţie UNITER pentru ca actriţa să fie sprijinită cu bani de medicamente. 

Aimee Iacobescu a lăsat în urmă 40 de ani de teatru şi film şi o interpretare memorabilă în rolul domniţei Ralu. A plecat dintre noi chiar de Ziua Internaţională a Teatrului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Aimee Iacobescu a murit singură şi săracă. Actriţa suferea de şase ani de cancer