Antena Meniu Search
x

Ajutor pentru pacienții internaţi care nu au în grija cui să-şi lase animale de companie

Pentru cei care deţin animale de companie, companionul patruped devine parte din familie, iar a-l lăsa în grija cuiva nu este uşor de acceptat.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.07.2020, 11:29

Vezi și
  • O zi de cazare costă 40 de lei.
  • Reducerile se aplică în funcție de serviciile alese.

Uneori este însă necesar. O înţeleg cel mai bine pacienţii care trebuie să se interneze, însă nu au în compania cui să îşi lase câinele, pisica, sau chiar papagalul.

Pacienţii Institutului de Oncologie din Iaşi, însă, pot răsufla uşuraţi. Printr-un parteneriat încheiat cu o pensiune pentru animale, spitalul încercă să îi scape de această grijă.

Astfel, animalele de companie nu duc lipsă de nimic. Pensiunea este mană cerească pentru pacienţii care nu au cu cine să-şi lase patrupezii acasă cât stau în spital, la Institutul de Oncologie din Iași. Au aflat de ea la internare.

Mirela Grosu, Manager Institutul Regional de Oncologie Iași: Daca are animal de companie și nu are unde să îl lase, noi trebuie să îi asigurăm posibilitatea de a accesa un hotel pentru animale sau fel de fel de servicii care să îl ajute să poată să se ocupe doar de sănătatea lui la Institut. Dar nu putem sa spunem ca asiguram in mod gratuit. Noi putem asigura informatii pacientilor nostri.

Doar bolnavii cu dizabilităţi, care au nevoie de ajutorul unui câine, îşi pot lăsa animalul de companie la pensiune fără să plătească. Pentru ei, totul este decontat de spital.

Alin Butnariu, proprietar pensiune animale: Atât transportul de la spital, cazarea pe perioada cât sunt internați, mâncarea, plimbarea. Daca doreste proprietarul, putem sa trimitem poze si filmulete cu ei.

La aceleași servicii pot apela şi ceilalţi pacienți ai Institutului Regional de Oncologie din Iași care au acasă animăluțe de companie și nu au cu cine să le lase.

Și nu vorbim doar despre câini și pisici, ci inclusiv și despre papagali. Iar în funcție de numărul de zile în care animalele vor rămâne aici, vor beneficia și de reduceri aparţinătorii lor, chiar și de 25%

Tânără: Sunt foarte mulţi bătrâni singuri care au animale de companie. Ar avea o grijă în minus. Cu cat suntem mai bine afara, cu atat, cred eu, boala ar trece mai repede.

Parteneriatul între Institutul Oncologic din Iaşi şi pensiunea de animale va fi valabil pe o perioadă de cinci ani.

O zi de cazare costă 40 de lei, iar reducerile se aplică în funcție de serviciile alese și de perioada în care animalele de companie vor sta la pensiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ajutor pentru pacienții internaţi care nu au în grija cui să-şi lase animale de companie