Ajutor special pentru vârstnici pe timp de pandemie

De Redactia Observator.
Publicat: 28.04.2020, 16:22.
Actualizat: 28.04.2020, 17:46

Pandemia reprezintă un test periculos pentru cea mai vulnerabilă categorie în faţa virusului: vârstnicii. Ca să îi protejeze autorităţile din Braşov au introdus măsuri speciale.

1500 de bătrâni, lipsiţi de ajutor, vor primi kit-uri prin care pot apela mai ușor autorităţile în cazul în care au probleme.

Cei care îl poartă pot semnala o urgenţă prin simpla apăsare a tastei roşii, care funcţionează ca un buton de panică. Semnalul este transmis automat către un dispecerat.

În momentul în care apelul a ajuns la dispecerat informaţiile sunt deja pe ecran. În funcţie de complexitatea situaţiei, specialiştii pot decide dacă trimit sau nu o ambulanţă.

Beneficiar: E foarte de ajutor, nu l am folosit, n am avut nevoie, dar e benefic unde e o singură persoană în casă, chiar două persoane în vârstă care nu au niciun fel de ajutor, şi în momntul în care ţi s a făcut rău, până dai telefon la copii. Poate să fie fatal.

Dispozitivele, distribuite gratuit, sunt puse momentan doar la dispoziţia braşovenilor. Pot beneficia de ele persoanele în vârstă şi singure. Pentru a intra în posesia lor oamenii trebuie să urmeze câţiva paşi simpli.

Diana Poruţiu - asistent social: Se poate apela simplu tel verde, pt persoanele vârstnice. 123 şi acolo solicită acest kit. Se face o evaluare socială a persoanlor, se completează acea fişă socio medicală, pentru a putea avea informaţiile necesare şi se face un contract.

Ca să funcţioneze fără probleme, brăţara nu trebuie să fie la mai mult de 45 de metri de telefon. Proiectul este deja în vigoare de un an în Braşov. Pentru moment doar 100 de bătrâni le-au primit. Dar autorităţile speră că într-o lună dispozitivele vor ajunge la 1500 de vârstnici.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro