Antena Meniu Search
x

A sunat la 112 pentru că... a găsit zăpadă în parcare! Apelul a fost dat din staţiunea Vârful lui Roman

Vezi și

Autorităţile din Vâlcea au fost puse pe drumuri de proprietarul unei pensiuni din staţiunea Vârful lui Roman! Bărbatul a sunat la 112, ca să anunţe că 22 de turişti, printre care şi 9 copii au rămas blocaţi din cauza zăpezii. Echipajele de salvare s-au pus imediat în mişcare.

Apelul la 112 anunţa că 22 de turişti, printre care şi nouă copii, sunt înzăpeziţi la o pensiune din staţiunea Vârful lui Roman, aproape de Horezu. A urmat o mobilizare de urgenţă a echipajelor de intervenţie. Însă imediat cum au ajuns acolo, jandarmii şi salvamontiştii au avut parte de o mare surpriză. Mai exact de o alarmă falsă!

Mircea Lera, director salvamont Vâlcea: "Nu sunt probleme, era vorba între parcarea unde aveau maşinile şi pensiune, mai sunt 150 de metri unde era oraecum înzăpezit, doreau să-ţi ducă bagajele din cabană la maşini. Au cerut Primăriei Horezu să desfacă acel drum, primaria Horezu am înţeles că i-a refuzat în primă fază, drept pentru care au sunat la 112 şi ne-am prezentat noi, jandarmerie şi poliţie, în loc să ne facem alte treburi, acolo."

Şi asta nu e tot. Chiar proprietarul unităţii de cazare dăduse alarma. În timp ce turiştii petreceau pe cinste în pensiune. 

Mircea Lera, director salvamont Vâlcea: "Turiştii au spus că nu au nevoie de nimic, că ei pot să plece, dar mai stau la cabana. Pe toată acea perioadă, turiştii au stat în cabană, s-au distrat, au avut muzică, n-a fost nicio problemă din punctul ăsta de vedere, cel care a sunat la 112 este deţinătorul cabanei."

Ceilalţi turişti din staţiune spun că în zonă s-a circulat fără probleme. 

Acum, proprietarul cabanei riscă să fie sancţionat cu o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » A sunat la 112 pentru că... a găsit zăpadă în parcare! Apelul a fost dat din staţiunea Vârful lui Roman