Antena Meniu Search
x

Alerta de gradul zero in Ploiesti! Cativa muncitori au dezgropat o bomba de jumatate de tona, in curtea unei rafinarii

E alerta de gradul zero in Ploiesti. O bomba de jumatate de tona din al Doilea Razboi Mondial a fost dezgropata in curtea unei rafinarii.

Vezi și

Jumatate de tona de explozibil, destul sa distruga un cartier. Pirotehnistii si pompierii au pus-o insa intr-o autospeciala si au traversat orasul Ploiesti cu ea. Au dus-o intr-un poligon, la 15 kilometri de locul din care a fost dezgropata. “S-a mai identificat un asemenea tip de bomba care a fost distrusa tot in acest poligon”, a declarat Nicolae Popescu, de la ISU Prahova.

Bomba a fost descoperita din intamplare de cativa muncitori, in curtea unei rafinarii de la marginea orasului. Era la trei metri sub pamant. Speriati, angajatii din rafinarie au sunat imediat la 112. Au evacuat perimetrul si au asteptat ca pirotehnistii sa-si faca treaba. “Este pericolul atunci cand e lovita de utilaje, mai ales ca a fost descoperita langa o rafinarie. S-a constatat ca este o bomba de 500 de kg, cu o raza de distrugere de un kilometru”, a mai explicat Popescu.

Toata noaptea, proiectilul a fost pazit de jandarmi. Iar astazi, pirotehnistii vor sapa o groapa, in care il vor detona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Alerta de gradul zero in Ploiesti! Cativa muncitori au dezgropat o bomba de jumatate de tona, in curtea unei rafinarii