Antena Meniu Search
x

La un pas de TRAGEDIE. 17 elevi din Brăila au ajuns la spital după ce au băut apă de la cişmeaua din curtea şcolii

Alertă de gradul zero la Brăila, după ce 17 elevi au băut, la şcoală, apă... cu antigel. Substanţa toxică ar fi ajuns în reţeaua de apă potabilă.

Vezi și

Alertă de gradul zero la Brăila, după ce 17 elevi au băut, la şcoală, apă... cu antigel. Substanţa toxică ar fi ajuns în reţeaua de apă potabilă după o verificare la centrala termică. Un muncitor a uitat să închidă un robinet. Copiii au fost duşi de urgenţă la spital, unde vor rămâne internaţi peste noapte. Medicii spun că pot apărea complicaţii chiar şi după câteva ore. Este anchetă acum la unitatea de învăţământ. 

Două ambulanţe pline cu elevi de clasa a treia au oprit în poarta Spitalului de Pediatrie. Abia se sfârşise ora de sport, când copiii s-au înghesuit la cişmeaua din curtea şcolii. Primii s-au plâns că apa are are un gust dulceag. Restul, au băut din curiozitate. 

Problema a fost la centrala termică a şcolii, aflată în reabilitare. Constructorul ar fi introdus antigel în instalaţia de încălzire, dar, din cauza unui robinet nestrâns, substanţa s-a împrăştiat şi în reţeaua de alimentare cu apă.

Medicii au decis să-i interneze peste noapte pe copii. Deşi sunt în stare stabilă, efectele substanţei toxice ar putea fi resimţite dupâ câteva ore. 

Două ample anchete se derulează acum. Una, la Poliţie, iar cealaltă, la şcoala unde a avut incidentul. Pericolul nu a trecut. Este posibil ca apa contaminată cu antigel să fi ajuns şi la mai multe case din apropiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La un pas de TRAGEDIE. 17 elevi din Brăila au ajuns la spital după ce au băut apă de la cişmeaua din curtea şcolii