Antena Meniu Search
x

Video Alertă de gripă aviară H5N1 în România. Primele măsuri după ce 16 păsări au fost găsite moarte în Suceava

Este alertă de gripă aviară în judeţul Suceava. Cincisprezece lebede şi o raţă sălbatică au fost găsite moarte pe iazul Acumularea Fălticeni, de pe raza unui fond de vanătoare.

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 07:44

Vezi și

Marți, 3 ianuarie, a fost diagnosticat un nou caz de gripă aviară, la un efectiv de 15 lebede, găsite moarte pe iazul Acumularea Fălticeni, de pe raza unui fond de vânătoare din județului Suceava, anunță ANSVSA. Primele probe prelevate arată că păsările aveau virusul H5N1. Deocamdată, gripa aviară nu a ajuns şi în gospodăriile oamenilor. Însă crescătorii sunt rugaţi să notifice autorităţile dacă observă orice semn de boală pe care îl văd la păsări.

Alertă de gripă aviară. Măsuri împotriva răspândirii H5N1 în România

Pentru a evita răspândirea virusului la nivel naţional, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a trimis avertizări către toate structurile teritoriale. Astfel, exploataţiile autorizate de păsări pe întreg teritoriul României vor fi atent monitorizate pentru a nu lua contact cu cele sălbatice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Alertă de gripă aviară H5N1 în România. Primele măsuri după ce 16 păsări au fost găsite moarte în Suceava