Antena Meniu Search
x

Alex, băiatul de doi ani rănit într-o explozie, s-a întors acasă

După trei luni şi două operaţii complicate, Alex, băiatul de doi ani rănit într-o explozie, s-a întors acas

Vezi și

După trei luni şi două operaţii complicate, Alex, băiatul de doi ani rănit într-o explozie, s-a întors acasă. Noul chip la care au lucrat medicii din Turcia prinde contur. Alex arată din ce în ce mai mult ca un copil normal.

Are buze, nas, poate deschide ochii. Poate să prindă cu degetele jucăriile. Lucruri pe care acum o jumătate de an nu le putea face. Recuperarea continuă, iar rezultatele finale se vor vedea peste alte câteva luni. În cele trei luni, Alex a trecut prin două operaţii dificile. Prima intervenţie a durat peste 11 ore.

Rezultatele au fost vizibile imediat. La buziţe se vede că îi sunt mai frumoase, că sunt buziţele lui dinainte.

La o lună după, Alex a intrat din nou în sala de operaţie. Timp de 14 ore, şapte cadre medicale i-au refăcut faţa băiatului. În timpul operaţiei am înlăturat tot ţesutul ars de pe faţă, de pe nas, de la gât până la frunte.

Alex a ajuns la clinica din Turcia la sfârşitul lunii august. A fost preluat de echipa condusă de profesorul Mehmet Mutaf, specializată în reconstrucţie facială. Alex a fost rănit, în luna aprilie, după ce maşina bunicilor a explodat. Medicii i-au dat 1% şanse de supravieţuire, însă băieţelul s-a încăpăţânat să trăiască. Operaţiile lui Alexandru au costat peste 70 de mii de euro, iar toţi banii au fost strânşi din donaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Alex, băiatul de doi ani rănit într-o explozie, s-a întors acasă