Alex Bologa a cucerit aurul la Campionatul European de Judo pentru nevăzători

De Redactia Observator.
Publicat: 31.07.2019, 08:52.
Actualizat: 31.07.2019, 11:33

Este nevăzător, dar are o ambiţie de fier şi demnă de admirat. Alex Bologa face judo şi a cucerit aurul la Campionatul European de Judo pentru nevăzători.

Este nevăzător, dar are o ambiţie de fier şi demnă de admirat. Alex Bologa face judo şi a cucerit aurul la Campionatul European de Judo pentru nevăzători. Tânărul de 23 din Cluj se pregăteşte acum pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Povestea lui este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi.

El e Alex. Un tânâr de 23 de ani din Cluj, pentru care viaţa a venit cu provocări mari, încă de când era mic. Nu a mai văzut lumina zilei de la vârsta de şase ani.

Dar asta nu l-a împiedicat să termine şcoala şi chiar să facă facultatea de psihopedagogie. Pasiunea pentru judo a descoperit-o în liceu.

Alex Bologa, campion judo: Mie mi-a plăcut să fac sport de când eram mic. Prima dată când am ajuns în sala de judo a fost dintr-o întâmplare, deoarece doar am fost curios, fiind la şcoală, făcând o selecţie pentru judo de către antrenorii lotului naţional.

De atunci, Alex a participat la numeroase competiţii unde a câştigat medalii şi titluri.

Ultimul concurs a avut loc săptămâna trecută, în Italia - Campionatul European de Judo pentru Nevăzători, care i-a mai adus în palmares încă două câştiguri.

Alex Bologa, campion judo: Mi-am dorit foarte mult deoarce acesta este obiectivul meu pe anul acesta. Cea de aur este la proba pe individual, iar cea de argint este la proba de echipe mixte.

De pe podium, Alex s-a întors direct în sala de antrenamente.

Tamaş Gergely, antrenor judo: Pentru mine este o deosebită plăcere să lucrez cu el, am poate cel mai bun sportiv pe care îl poate antrena un antrenor sau şi-l doreşte. Încet, încet l-am luat pe Alex cumva sub aripa mea, neştiind în ce mă bag la acea vreme.

Petre Prundaru, sportiv judo: Cu Alex mă antrenez de un an şi jumătate, prima dată am venit doar de plăcere, iar apoi am început să fac performanţă şi chiar bine, în ciuda faptului că nu vede, îmi explică, mă ajută.

Alex se pregăteşte acum pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2020, după ce acum doi ani s-a întors de la Rio de Janiero cu o medalie de bronz, şi astfel a adus României prima medalie la judo din istoria sportului paralimpic românesc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.