Antena Meniu Search
x

Video Alexandra, adolescenta de 14 ani în căutarea echilibrului: "Aşa merg eu acum. Cu piciorul stâng pe vârf"

Alexandra Cristea este un copil în clasa a șaptea care s-a născut cu un picior mai scurt şi unul mai lung. Pe măsură ce anii au trecut, diferenţa care iniţial era de un centimetru a crescut de cinci ori. Acum nu poate să meargă decât cu un înălţător în încălţăminte sau cu piciorul mai scurt pe vârfuri. Alexandra aşteaptă acum operaţia care ar putea să o salveze şi să devină un om normal.

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 21:01

Vezi și

"Aşa merg eu acum. Cu piciorul stâng pe vârf. Dacă ar fi să-l las jos, aş călca strâmb, mai ales la şolduri s-ar vedea. Nu pot să calc aşa. Simt eu că vin într-o parte". 

Ea este Alexandra. Un copil de 14 ani căruia îi lipsesc cinci centimetri de echilibru. S-a născut cu un picior mai scurt şi odată cu creşterea în înălţime, diferenţa a fost din ce în ce mai mare. 

Cristea Alexandra Ioana: "Se simte destul de mult. Nu pot să calc. Dacă eu calc cu ambele picioare, vin într-o parte. Cu stângul trebuie să calc pe vârf ca să merg normal. Mi-aş fi dorit să nu fie această problemă, dar dacă s-a întâmplat, asta e..."

Îşi găseşte cu greu încălţăminte pentru că de ani de zile foloseşte un înălţător din lemn. 

"Acesta e înălţătorul pe care îl bag în adidas în piciorul stâng. Este de 3 cm. Mă ajută să merg mai bine, să nu şchiopătez, să fie ambele picioare la fel. Egale". 

La asta visează și părinții adolescentei, ca Alexandra să pășească egal, fără dureri și fără complexe.

Mihaela Cristea, mama Alexandrei: "Este o durere foarte mare în suflet. Tot timpul porţi o vină! De ce doamne s-a întâmplat aşa! Doamne de ce, de ce Doamne de ce că nu am greşit cu nimic! Nu am făcut rău la nimeni! Mă rog la Dumnezeu zi şi noapte să se facă bine, să fie sănătoasă". 

Şansa pentru o viaţă mai bună

Sorin Cristea, tatăl Alexandrei: "Când mergem cu ea la cumpărături şi poate rămân putin în urma ei, îmi e foarte greu să o privesc cum merge aşa. Din ce se măreşte e mult mai greu să o vedem aşa". 

În urmă cu doi ani Alexandra a trecut printr-o procedură care părea că o va ajuta. Însă nu s-a întâmplat. 

Mihaela Cristea, mama Alexandrei: "În 2019 i-au oprit creşterea la piciorul drept ca să-l ajungă pe celalalt şi din păcate nu a mai crescut piciorul stang, deloc. Trebuia să crească 1 cm pe an si nu a crescut. Piciorul drept creştea normal, cel mic rămânea în urmă. Noi tot speram...  Fără succes... "

Însă în curând, Alexandra va fi operată. De data aceasta medicii vor folosi în premieră, în România, o tijă specială. 

"După cum observaţi, pentru a echilibra bazinul, glezna este mult mult mai ridicată. Tija va fi montată aici pe femur. Plasarea tijei este invazivă în schimb procesul de alungire este unul non invaziv. Tija poate fi extrasă, după ce procesul de recuperare e complet. Suntem condiţionaţi de existenţa acestui dispozitiv", spune  Dr. Vlad Costel, medic primar ortopedie pediatrică. 

Dispozitiv care va face ca cei cinci centimetri să fie recuperaţi iar osul să se construiască natural. Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Alexandra, adolescenta de 14 ani în căutarea echilibrului: "Aşa merg eu acum. Cu piciorul stâng pe vârf"