Antena Meniu Search
x

O noua viata pentru Alexandru, baiatul obez

Dupa patru ani, Alexandru a facut primii pasi si in patru zile, de cand a intrat pe mana specialistilor, copilul a pierdut in greutate trei kilograme. Nu a invatat sa vorbeasca, stie sa spuna doar "mama"

Vezi și

A facut primii pasii spre o viata normala. Sustinut de asistente, Alex a invatat din nou sa mearga. Acasa, nu a rostit niciodata niciun cuvant. Acum, inconjurat de lume care incearca sa-i vorbeasca, Alex se straduieste sa rupa cate o vorba. Si reuseste. "Eu nu l-am auzit copilul meu niciodata spunandu-mi mama, este prima data cand l-am auzit, l-am auzit acum doua zile zicandu-mi mama. Azi noapte ba chiar canta: mama mea, mama mea", povesteste Mariana Negrici.

In salonul din spital, Alex canta si invata ABC-ul vietii. Sa mearga, sa vorbeasca, sa se bucure. Si sa-i bucure pe cei care au grija de el. In cateva zile de cand este internat, baiatul a reusit sa slabeasca. "Nu mai este la fel de agitat ca inainte, Alex doarme, daca se trezeste, nu mai cere mancare.S-a obisnuit cu regimul special pe care-l are", a mai spus mama baiatului. Nu mai cere de mancare. A descoperit jucariile si joaca. Ba chiar se straduieste sa se miste si fara ajutor.

Deocamdata, specialistii continua investigatiile in cazul lui Alexandru. Astazi, a fost la un control oftalmologic.Medicii cred ca baiatul ar suferi de un sindrom rar de origine genetica si, pe moment, nu se pune problema unei operatii. Cei care vor sa-l ajute pe Alexandru o pot face prin intermediul Fundatiei Mereu Aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » O noua viata pentru Alexandru, baiatul obez