Antena Meniu Search
x

Alexandru, băieţelul din Bacău care şi-a pierdut bunica în cutremurul din Italia, continuă lupta cu leucemia

Veşti încurajatoare de la familia lui Alexandru Agache, din Bacău, un copil de 7 ani, diagnosticat cu leucemie. Micuţul răspunde la tratament, însă drumul spre vindecare e încă foarte lung.

Vezi și

Veşti încurajatoare de la familia lui Alexandru Agache, din Bacău, un copil de 7 ani, diagnosticat cu leucemie. Micuţul răspunde la tratament, însă drumul spre vindecare e încă foarte lung.

-Inimioară, iubire şi ursuleţ.

Aşa îl cheamă pe cel mai bun prieten al lui Alexandru. Nu se desparte de el, mai ales în clipele grele. 

-Ai stat internat la Iaşi?

Pe acelaşi subiect

-Da, şi nu mi-a plăcut. 

Are 7 ani. De 3 se luptă cu leucemia. A stat peste un an internat la spitalul din Iaşi. Lunar, ajunge pe mâna doctorilor, care sunt încrezători. Tratamentul la care este supus Alexandru este scump şi dureros.

-Este sub citostatice, încă luam medicamente. Încercăm sa fim pozitivi, ne rugăm seara şi spune Doamne fă-mă să mă fac bine să nu mai trebuiască să se ducă la Iaşi niciodată.

Pentru că Alexandru este puternic şi vrea să se joace în voie cu fratele lui, Robert. Şi vrea să poată să înveţe, ca să devină medic veterinar.

-Trebuie să merg, dar nu îmi place spitalul ăla. Până devin mare cât Robert, atunci nu mai merg deloc.

-Doctor de animale vrei să te faci când vei fi mare? 

-Da, ador animalele. 

-Ce animal preferat ai?

-Câine, iepure, orice, chiar şi păsări.

Pe mama lui Alexandru o sprijină tataie. Cu atât mai mult cu cât, în urmă cu 6 luni, au mai primit o lovitură. Bunica lui Alexandru, plecată la muncă în Italia, ca să facă rost de bani pentru tratamentul nepotului, a fost surprinsă de cutremur.

Tot bunica a fost cea care şi-a ajutat fiica să-l ducă pe Alexandru la un spital din Italia. Acolo, medicii au confirmat că tratatamentul primit la Iaşi îl duce pe micuţ pe drumul cel bun. Îi trebuie doar multă putere să îl poată duce pe picioare.

Pentru că îl pasionează ceasurile. Iar din puţinul care le mai rămâne după banii daţi pe tratament, familia îl bucură pe Alex cu un nou ceas, de fiecare dată când poate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Alexandru, băieţelul din Bacău care şi-a pierdut bunica în cutremurul din Italia, continuă lupta cu leucemia