Antena Meniu Search
x

Alexandru, copilul obez se intoarce acasa

Alex, baiatul de sase ani si 83 de kilograme s-a intors azi acasa. A slabit trei kilograme in sapte zile, iar medicii spun ca va slabi si mai mult daca va respecta regimul alimentar

Vezi și

Sapte zile petrecute pe patul de spital au demonstrat ca baiatul poate incepe o viata normala. A primit doar hrana preparata din prafuri proteice si asta va manca o luna de acum inainte. Toate pentru a scapa de povara pe care o poarta dupa el: kilogramele.

"Alimente care se prepara cu ocazia fiecarei mese, sunt cinci mese pe zi sunt shake-uri hiperproteice imbogatite cu vitamine si proteine cu arome foarte placute astfel incat o masa de 200 de miligrame de astfel de continut reprezinta masa lui Alex", a explicat Catalin Copaescu, medic chirurg.

A slabit in spital, iar medicii spera ca va da jos si mai multe dar in timp. Au pus si un prim diagnostic, chiar daca rezultatele la analizele genetice n-au aparut. Alex ar suferi de sindromul Prader Willi, dar are si o forma de epilepsie. "Este clar ca discutam despre o boala genetica care are pe de o parte un impact metabolic asupra cresterii ponderale, pe de alta parte un impact asupra dezvoltarii endocrine si pe de alta parte un impact asupra functiei neuro-cognitive".

Mai exact creierul lui Alex nu percepe senzatia de satietate, iar baiatului ii e foame tot timpul. In functie de evolutia lui din urmatoarele 30 de zile medicii vor decide daca ii vor face o operatie de micsorare a stomacului. "Operatie care ii ajuta pe acesti pacienti prin indepartarea unui segment important din stomac, acela care determina o foame exagerata", a mai spus medicul chirurg.

Intoarcerea acasa a baiatului ii pune la incercare si pe parinti. Ei trebuie sa respecte cu stictete indicatiile primite de la medici. "Nu avem posibilitatea financiar de a ajuta copilul, oricum o sa facem cumva sa-l tinem la regim special ca nu ma duc cu el acasa sa-mi bat joc de bietul copil".

Spitalul in care a fost internat Alexandru i-a asigurat baiatului hrana speciala pentru o luna de zile si tratamentul pentru afectiunile psihice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alexandru, copilul obez se intoarce acasa