Meniu
Search
x

Alexandru Raflia semnalează pericolul folosirii mănușilor în spații închise: Creează un fals sentiment de siguranță!

Mănușile pot purta la fel de multe virusuri ca și mâinile murdare, spune profesorul Alexandru Rafila, care nu susține ideea ca acestea să devină obligatorii din 15 mai, în trenurile de călători.

De Ana Maria Ghiarasim la 11.05.2020, 10:53
  • Mănușile de protecție pot fi la fel de contaminate precum mâinile.
  • Masca de protecție trebuie folosită în spații închise și în mijloacele de transport în comun.

"Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor. Pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță. Depinde cât le purtăm”, a spus Alexandru Rafila.

”Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate, este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Masca, în schimb, trebuie folosită în anumite situații.

"Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată. Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun. Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată", spune președintele Societății Române de Microbiologie.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Alexandru Raflia semnalează pericolul folosirii mănușilor în spații închise: Creează un fals sentiment de siguranță!