Alimentația sănătoasă cu efort se ține
Mâncatul sănătos a devenit o obsesie la nivel mondial! Există milioane de site-uri şi bloguri care ne învaţă cum să mâncăm sănătos sau cum să gătim sănătos.
Mâncatul sănătos a devenit o obsesie la nivel mondial! Există milioane de site-uri şi bloguri care ne învaţă cum să mâncăm sănătos sau cum să gătim sănătos.
Raw veganism, detoxifiere, dietă. Sunt termeni pe care îi auzim tot mai des în ultima vreme, şi asta pentru că ideea de a avea un regim alimentar sănătos prinde tot mai mult teren. Dar graniţa între ce înseamnă cu adevărat sănătos şi alimentaţia mai puţin recomandată este uneori depăşită fie din exces de zel, fie din neştiinţă.
Într-adevăr, legumele sunt foarte importante, dar dacă nu avem grijă cum le gătim, pierdem o foarte mare cantitate de nutrienţi. Unii oameni ştiu cum să procedeze astfel încât să-şi păstreze vitaminele şi mineralele din legume.
Dacă, totuşi, vă plac mai mult legumele gătite, este recomandat să le preparaţi la aburi sau pe grătar. Iar în cazul în care folosiţi ulei, acesta trebuie ales cu mare grijă.
Şi atunci când alegem lactatele, putem greşi. De exemplu, deşi suntem tentaţi să credem că laptele degresat este mai sănătos, în realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Şi pentru că am fost învăţaţi de mici că vitaminele şi mineralele sunt esenţiale, ne-am obişnuit să le luăm oricând şi oricum.
Dacă sunteţi printre cei care au un regim alimentar dezechilibrat şi vreţi să faceţi o schimbare, trebuie să mai ţineţi cont de un lucru. Trecerea la alimentaţia sănătoasă trebuie să fie făcută treptat, pentru a nu traumatiza inutil organismul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰