Antena Meniu Search
x

Observator Special: Alimentele bogate in sare, zahar si grasimi grabesc imbatranirea

Nu e un secret pentru nimeni ca o alimentatie sanatoasa ne asigura o viata mai lunga si mai linistita. La cealalta extrema se afla mancarurile de tip fast-food. Mananci repede, imbatranesti si mai repede.

Vezi și

Poate parea surprinzator pentru unii, dar adevarul este ca fata noastra reflecta si dieta pe care o tinem. Iar un experiment simplu, cu un program de imbatranire rapida, arata cum excesul de alimente periculoase ne schimba infatisarea. Ajungem astfel sa aratam la 40 de ani ca o persoana de 60 de ani.

Expertii spun ca imbatranirea rapida cauzata de alimentele periculoase este primul pas catre bolile cronice.

"Ele sunt si denumite junk food, adica alimente gunoi. In primul rand, astfel de alimente genereaza o cantitate foarte mare de radicali liberi. Radicalii liberi actioneaza la nivel celular si altereaza materialul genetic. Acestea pot duce la o imbatranire precoce, o imbatranire rapida. Iar imbatranirea se vede in foarte scurt tip si pe tenul nostru", explica Gheorghe Mencinicopschi.

Inamicii dietei sanatoase sunt zaharul rafinat, grasimile si sarea. Efectele lor cumulate dau pielii un aspect uscat, cutat si imbatranit. La randul ei, cafeaua ofera un aspect obosit pielii. Iar alcoolul deshidrateaza pielea si o depigmenteaza. In privinta sucurilor energizante, trebuie sa stiti ca acestea ataca smaltul dintilor.

Asta ca sa nu mai vorbim de bolile care vin la pachet cu fast-food: diabet, boli vasculare si cancer. Asa ca data viitoare cand mai savurati un hamburger sau o saorma, imaginati-va ca ati intrat intr-o masina a timpului, cu viteza blocata pe imbatranire rapida.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Alimentele bogate in sare, zahar si grasimi grabesc imbatranirea