Antena Meniu Search
x

Alimentele de pe piata romaneasca, mai sigure ca oricand

Alimentele de piata romaneasca sunt mai sigure ca oricand. O spun intr-o voce producatorii, procesatorii dar si oficialii Ministerului Agriculturii. Ei s-au reunit astazi la seminarul organizat de Intact Media Group.

Vezi și

Doar la lapte, spre exemplu, s-au facut de aproape 90 de ori mai multe probe fata de anul trecut.

Cele mai multe controale din istoria Romaniei si a Uniunii Europene au fost facute in industria alimentara numai in ultima luna. Daca anul trecut, inspectorii sanitar veterinari au facut aproximativ 15 analize de alfatoxina pentru lapte si produsele lactate, anul acesta avem rezultatele a peste 1.300 de probe. Numeroase controale au fost facute si in industria carnii.

 “Pot sa spun urmatorul lucru consumatorului nostru. In toata aceasta perioada am convingerea nestramutata ca niciodata singuranta sa nu a fost in pericol”, a spus Alex Jurconi, purtator de cuvant Asociatia Romana a Carnii.

Autoritatile au reusit sa intrevina inainte ca produsele cu probleme sa ajunga la consumator datorita Sistemului Rapid de Alerta, care functioneaza in Romania din 2002.

Oficialii Ministerului Agriculturii se gandesc acum la o strategie de recastigare a increderii consumatorului in produsele romanesti.

 “Toate alertele alimentare in acest moment sunt inchise. Din punctul meu de vedere lucrurile au intrat in normal”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Siguranta alimentara a fost dezbatuta astazi la evenimentul "Agricultura romaneasca - mancare sanatoasa, profit sanatos" organizata de Intact Media Group.

 Aveti incredere in produsele noastre! Sita care filtreaza aceste produse din punct de vedere al sigurantei sanitar- veterinare este atat de deasa, incat foarte greu reuseste - ceva de genul 0,0001 la suta ajunga pe raft”, i-a incurajat pe cetateni Dorin Cojocaru, presedintele APRIL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Alimentele de pe piata romaneasca, mai sigure ca oricand