Antena Meniu Search
x

Alimentele ne influențează somnul

Stresul este boala secolului 21. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, ignorat şi netratat, poate provoca o serie largă de afecţiuni.

Vezi și

Stresul este boala secolului 21. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, ignorat şi netratat, poate provoca o serie largă de afecţiuni.

Multă lume se concentrează pe bolile cardiace sau pe dereglările alimentare. Nu că ar trebui ignorate. Dar stresul afectează în primul şi în primul rând somnul.

Iar lipsa orelor necesare de somn nu face decât să alimenteze şi mai tare afecţiunea. Mai ales că un adult are nevoie de un minimum de 7 ore de somn. Există însă şi soluţii cât se poate de naturale. Trebuie doar să consumăm alimente care stimulează producţia de serotonină şi melatonină. Doi hormoni care influenţează somnul.

Suntem ceea ce mâncăm. Fără doar şi poate. Puţini însă realiezează cu adevărat cam ce impact are hrana pe care o mâncăm asupra sănătăţii noastre. Ştim că mâncărurile grase nu sunt indicate, nici cele exagerat de condimentate. Trebuie să luăm în calcul şi alt aspect. Cât de mult influenţează ceea ce consumăm somnul de peste noapte.

Pentru mulţi, cina este o îndestulare după o zi de muncă, deşi specialiştii recomandă contrariul. Ideal ar fi ca masa de seară să conţină alimente uşoare şi sănătoase. Dar la fel de importantă este şi ora la care mâncăm.

Alimentul care ne poate relaxa foarte bine, seara, ar fi un produs lactat, de exemplu un pahar de lapte cald. Dincolo de efectele benefice pentru corp, o astfel de cină mai ajută la ceva important. Somnul de peste noapte. Practic, perioada în care corpul îşi reîncarcă bateriile.

Acum nu trebuie să fiţi exeprt în alimentaţie sau chimie alimentară pentru a găsi aceste substanţe. Sunt câteva alimente care fac minuni asupra somnului.

Un aliat al somnului poate fi şi ceaiul de muşeţel. Ceaiul este un vechi remediu pentru a alunga stările de insomnie. Acesta are calităţi sedative şi te ajută astfel sa dormi mai bine.

Există şi foarte multe alimente care ar trebui evitate seara. De exemplu, băuturile alcoolice şi acidulate pentru că ne perturbă somnul prin fragmentare. Iar asta înseamnă că trezitul de dimineaţa va fi un chin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Alimentele ne influențează somnul