Fructul care luptă împotriva cancerului, diabetului şi afecţiunilor cardiovasculare
Pepenele roşu este un aliment extrem de consumat în sezonul cald. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că specialiştii îl consideră un aliment dens în nutrienţi, datorită conţinutului crescut de vitamine, antioxidanţi şi minerale
Pepenele roşu este un aliment extrem de consumat în sezonul cald. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că specialiştii îl consideră un aliment dens în nutrienţi, datorită conţinutului crescut de vitamine, antioxidanţi şi minerale
Totodată, pepenele roşu este o sursă importantă de licopen, un fitonutrient carotenoid ce contribuie la sănătatea cardiovasculară şi osoasă.
De asemenea, fructul preferat al verii conţine tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, aci pantotenic, potasiu, magneziu, fosfor, cupru, magan, zinc, seleniu betaină şi colină.
Pe lângă conţinutul deosebit de bogat în nutrienţi, pepenele roşu mai are un avantaj: conţinutul caloric scăzut (30 kcal/100g).
Studile recente au demonstrat că o dietă bogată în pepene scade riscul de diabet, boli cardiovasculare sau obezitate, contribuind major la sănătatea părului şi la reglarea greutăţii corporale.
Lista beneficiilor continuă cu reglarea presiunii arteriale, reglarea digestiei, prevenirea astmului şi cancerului, întărirea sistemului imunitar, combaterea durerilor musculare şi reducerea inflamaţiilor
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰