Antena Meniu Search
x

Alin sufera de obezitate morbida si diabet

Are 18 ani, si 140 de kilograme. Alin sufera de obezitate morbida si diabet. O boala care nu l-a impiedicat niciodata sa urce pe fiecare podium al olimpiadelor nationale de matematica si astrofizica

Vezi și

Problemele propriu zise au inceput la o varsta frageda . "Dupa decesul tatalui, acum sapte ani, a inceput. Atunci a luat in greutate", a marturisit mama baiatului.

Alin avea numai 11 ani. Atunci si-a pierdut tatal intr-un accident de circulatie. Soferul care a lasat o familie fara sprijin si-a primit sentinta: un an cu suspendare. Adevarata pedeapsa a cazut, insa, asupra lui Alin. "A suferit mult si nu s-a exteriorizat. Dupa trei ani a avut un soc. Am ajuns la spital de doua ori", a povestit femeia. "La Timisoara, am descoperit diabetul de tipul doi. Cu timpul, am observat, din cauza greutatii, ca am si hipertensiune", a spus baiatul.

Alin are, acum, 18 ani si sufera de obezitate morbida si diabet. Boala nu a stat, insa, niciodata intre el si visele lui. "In liceu, am inceput cu astronomia si astrofizica la care am fost, deja, de doua ori la nationala si planuiesc sa ajung si anul acesta. Cu domnul profesor iesim serile, pana tarziu, chiar! Obiectivul este internationala", a spus tanarul, cu speranta in ochi.

Baiatul este constient ca are nevoie de ajutor medical. Si nu numai. "Am reusit sa dau jos, in doua luni, 10 kilograme, dar de atunci am stagnat. Dietele stricte, date de catre medici, intotdeauna ajung la un punct in care financiar nu mai pot", a dezvaluit adolescentul.

Venitul familiei este de 850 de lei pe luna. Chiria taie, insa, la jumatate suma, oricum prea mica.

"El nu s-a plans, noi nu ne plangem. Noi suntem niste luptatori", a spus mama. Este lectia pe care cea care i-a dat viata lui Alin o repeta neobosit. Si pe care fiul ei a invatat-o pe de rost. "Ea a avut grija de mine, cine sa fie sprijinul meu! Si, acum, si eu incerc sa fiu sprijinul ei", s-a imbarbatat Alin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alin sufera de obezitate morbida si diabet