Antena Meniu Search
x

Oxy, un pitbull de un an, a fost aruncat din maşină într-o intersecţie din Bucureşti. Prima amendă pentru abandon canin

Poliția Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a dat prima sancţiune pentru abandon canin în cazul lui Oxy, un pitbull aruncat din maşină într-o intersecţie de către stăpâna sa.

de Redactia Observator

la 09.03.2019, 15:30

Oxy, un pitbull de un an, a fost aruncat din maşină într-o intersecţie din Bucureşti de către stăpâna sa. - Observator

Poliția Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a dat prima sancţiune pentru abandon canin în cazul lui Oxy, un pitbull aruncat din maşină într-o intersecţie de către stăpâna sa.

Destinul lui Oxy, un pitbull de doar un an și jumătate, s-a schimbat brusc la începutul lunii martie. Stăpâna sa a decis să-l abandoneze pe undeva prin Bucureşti, pe motiv că are de întreținut un minor și nu mai are suficient spațiu în casă.

Femeia a mers pe Șoseaua Giurgiului din Capitală, la periferia sectorului 5, acolo unde a văzut case cu curți spațioase.

"Am avut speranța că cineva va avea grijă de el", a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui.

În cele din urmă, l-a urcat în maşină pe Oxy, pe care îl avea de la vârsta de patru luni, şi, la locul stabilit, l-a dat jos cu forța într-o intersecție din zona respectivă. După ce mașina a demarat în trombă, câinele s-a speriat şi a intrat într-o curte.

Trezindu-se cu un pitbull în fața ușii casei sale, un locuitor din zona în care Oxy a fost abandonat a intrat în panică și a încercat să-l gonească, iar apoi a anunțat ASPA.

„E un cățel blând, jucăuș, am știut că nu va pune în pericol viața vreunei persoane și nu am știut că putea fi dat spre adăposturi publice", a explicat fosta stăpână a câinelui.

Oxy a fost capturat de echipa specială a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.  

După ce au vorbit cu martorii și analizat imaginile cu maşina din care a fost aruncat Oxy, inspectorii de la Poliția Animalelor, serviciu nou creat în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, au identificat-o pe D.S., care a recunoscut că a comis abandonul.

Mai mult, inspectorii au descoperit și faptul că animalul nu era înregistrat în evidențele autorităților, așa cum prevede legea.

Femeia a fost sancționată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Oxy, un pitbull de un an, a fost aruncat din maşină într-o intersecţie din Bucureşti. Prima amendă pentru abandon canin