Antena Meniu Search
x

Amenzi de 390.000 de lei în ultimele 24 de ore, chiar dacă au fost declarate neconstituționale

Au fost date amenzi de 390.000 de lei în ultimele 24 de ore, chiar dacă au fost declarate neconstituționale. Polițiștii continuă să aplice Ordonanța de Urgență dată după decretarea stării de urgență.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 09.05.2020, 13:39

Coronavirus în România
Amezi uriașe date în ultimele 24 de ore - hepta
  • OUG 34 din 26 martie a fost declarată neconstituțională.
  • E rămâne în vigoare până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 444 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 390.000 de lei, se arată în informarea de presă a a Grupului pentru Comunicare Strategică de pe 9 mai.

"Facem precizarea că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare.", mai scrie sursa citată.

Practic, deși Ordonanța a fost declarată neconstituțională, polițiștii o aplică în continuare, invocând nepublicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de 390.000 de lei în ultimele 24 de ore, chiar dacă au fost declarate neconstituționale