Antena Meniu Search
x

Reacţia poliţiei după imaginea virală cu un agent care scrie amenzi

Poliţistul care ne amendează, ca poză de profil pe Facebook. Este moda preluată de mii de români în ultimele zile, în contextul sancţiunilor uriaşe date de la începutul instaurării stării de urgenţă.

De Redactia Observator la 17.04.2020, 12:05
Vezi și

Poliţistul care ne amendează, ca poză de profil pe Facebook. Este moda preluată de mii de români în ultimele zile, în contextul sancţiunilor uriaşe date de la începutul instaurării stării de urgenţă.

Poliţia a reacţionat şi spune, într-un comunicat, că agenţii nu au normă la dat amenzi. Un lider sindical din Timiş are, însă, altă variantă.

Mii de amenzi în valoare de milioane de lei au aplicat agenţii numai în ultima lună. Parcă ar fi la normă, au reacţionat internauţii. O fotografie cu doi polițiști care scriu amenzi a devenit virală pe Facebook și tot mai mulți români o folosesc pe post de frame la poza de profil.

Într-un mesaj pe reţeaua de socializare, Poliţia Română a reacţionat imediat. Sindicaliştii din Poliţie îi contrazic însă pe şefii lor.

Poliţist: La sfânşitul anului, poliţistul, cum i-am transmis şi domnului Orban, ca rugăminte, dacă se poate să se modifice statulul poliţistului, deoarece, la sfârşitul anului, poliţistul este evaluat în funcţie, unul dintre criterii este nr de sancţiuni aplicate. Şi nu mi se pare normal ca pe timpul anului poliţistul să fugă după amenzi.

Poliţistul spune că Ludivic Orban l-a sunat miercuri şi l-a întrebat dacă şefii îi pun să dea amenzi. Cam două minute au vorbit la telefon. Liderul de sindicat, poliţist de 18 ani, spune că a avut mult de suferit pentru că a ieşit şi a vorbit public despre problemele colegilor lui.

Poliţist: Nu mi se pare normal, ca la sfârşitul zile, când depui raportul de activitate, să-ţi spună şeful tău direct că n-ai avut nicio sancţiune. Eu nu pot să dau amenzi doar de dragul de a da amenzi. Şi nu voi face acest lucru niciodată. Dar colegii noştri care ies din şcoli, au 20 de ani, şi dacă şefii lor le transmit: Trebuie să daţi amenzi! Ei alceva nu ştiu să facă! Şi atunci, automat, se crează abuzurile.

Poliţistul a mai declarat că în ultimul timp, colegii săi au primit echipament de protecţie împotriva COVID-19. Însă, celelalte echipamente lasă de dorit. Au rămas la stadiu de staţie şi pistol Carpaţi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Reacţia poliţiei după imaginea virală cu un agent care scrie amenzi