Antena Meniu Search
x

Amenzi pentru companiile care aduc elevilor cornul și laptele

Cornul şi laptele ar trebui să sature elevii. Dar, până una alta, s-au săturat, la propriu, companiile care aduc celor mici gustarea în şcoli

Vezi și

Cornul şi laptele ar trebui să sature elevii. Dar, până una alta, s-au săturat, la propriu, companiile care aduc celor mici gustarea în şcoli

De dragul milioanelor de euro, date din bugetul statului pentru mâncarea copiilor, firmele s-ar fi înţeles între ele să câştige, pe rând, licitaţiile publice. Acum sunt verificate de autorităţile statului şi riscă amenzi usturătoare.

O simplă gustare pentru un elevi, o mină de aur pentru firmele care se ocupă de producţia şi livrarea lor în şcolile din România. Şi tocmai aceste contracte au intrat acum în vizorul autorităţilor statului.

Consiliul Concurenţei vrea să ştie dacă licitaţiile pentru alegerea producătorilor de lapte au fost făcute ca la carte. Asta după ce în urmă cu un an, aceeaşi instituţie a controlat contractele încheiate în judeţele Giurgiu şi Harghita. În Giurgiu, 4 firme sunt suspectate că s-au înţeles între ele. Companiile ar fi participat cu oferte formale la licitatie. In acest fel, contractele au fost adjudecate prin rotatie, fiecare din cele patru companii, castigand cel putin un contract. Valoarea totala a contractelor incheiate cu cele patru companii a fost de 4,2 milioane euro.

Iar dacă vor fi găsite vinovate, firmele riscă amenzi usturătoare. Până la 10% din cifra de afaceri. În total, 80 de milioane de euro se duc anul pe gustarea elevilor. Gustare pe care, de multe ori, copiii o aruncă la gunoi. Este şi motivul pentru care Executivul vrea ca acest program să fie eficientizat. Adică, produsele să ajungă doar la şcolarii care au cu adevărat nevoie de cornul şi laptele guvernamental.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Amenzi pentru companiile care aduc elevilor cornul și laptele