Antena Meniu Search
x

Americanii au cerut extrădarea lui Camil Mătase

Zilele lui Camil Mătase în România sunt numărate. Americanii au cerut extrădarea şi au promis că bărbatul nu va primi pedeapsa capitală pentru dubla crimă pe care a comis-o.

Vezi și

 De când şi-a dat fiul pe mâna poliţiei, mama lui Camil Mătase nu a mai ieşit din casă. Femeia abia se mai poate ţine pe picioare, încă e şocată de ce s-a întâmplat. 

Frica de moarte l-a făcut să fugă din America. Ţara unde şi-a ucis soţia şi copilul şi unde riscă pedeapsa capitală. În România, Camil Mătase a obţinut ce şi-a dorit. Garanţia anchetatorilor de peste Ocean că, dacă va fi extrădat în Texas, va fi închis pe viaţă. Dar nu va fi condamnat la moarte!

"Legea texană are doar două modalităţi prin care pedepseşte omorul deosebit de grav şi anume detenţiunea pe viaţă, fără a putea fi eliberat condiţionat, şi pedeapsa capitală. Statele unite au dat în scris că nu îl vor executa", a spus avocatul lui Camil Mătase, Antonio Nae. 

Într-un document al procurorilor americani, obţinut de reporterii Observator, scrie că, după patru zile de căutări, maşina bărbatului a fost găsită în parcarea aeroportului din Houston. Anchetatorii au fost siguri atunci că românul a fugit din ţară.

Camil Mătase se va întoarce în America şi va ajunge în penitenciarul din Harris County, Texas. O închisoare de maximă securitate, în celulele căreia îşi execută pedeapsa mii de deţinuţi.

"Aşteptăm extrădarea lui, prin FBI, pentru a se întoarce în SUA", a spus, telefonic, Thomas Gilliad, ofiter de presă la biroul şerifului din Harris County, Texas. 

Pe 5 decembrie, judecătorii vor stabili dacă bărbatul va fi extrădat în SUA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Americanii au cerut extrădarea lui Camil Mătase