Antena Meniu Search
x

ANAF A VÂNDUT proprietăţile lui Sorin Ovidiu Vîntu. Câți BANI a recuperat statul pe bunurile confiscate în dosarul FNI

ANAF a reuşit să vândă două dintre proprietăţile lui Sorin Ovidiu Vîntu , scoase la vânzare pentru a recupera o parte din prejudiciu în dosarul FNI.

ANAF a reuşit să vândă două dintre proprietăţile lui Sorin Ovidiu Vîntu , scoase la vânzare pentru a recupera o parte din prejudiciu în dosarul FNI.

Astfel, ANAF a anunțat că a reușit să vândă proprietăţile de la Sulina şi de la Crişan, dar că nu a fost însă valorificată şi proprietatea de la Mihăileşti scoasă la vânzae cu un preţ de 282.319 lei, fără TVA.

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a valorificat prin licitaţie două obiective turistice situate în Delta Dunării, respectiv comuna Crişan şi oraşul Sulina, judeţul Tulcea, în valoare totală de 19.566.643 de lei. Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decât preţurile stabilite de evaluatori", anunţă ANAF, precizând că "cele două bunuri imobile valorificate prin licitaţie, erau sechestrate în dosarele penale nr. 36176/3/2012 şi nr. 37339/3/2012*" .

Pe acelaşi subiect

Agenţia menţionează că "sumele obţinute din valorificarea celor două bunuri vor acoperi o parte din sumele care fac obiectul confiscării speciale dispuse de instanţă în cadrul celor două dosare de executare silită întocmite pe numele debitorului Sorin Ovidiu Vântu, în baza hotărârilor judecătoreşti". 

ANAF a organizat joi licitaţiile pentru vânzarea unor proprietăţi deţinute de Sorin Ovidiu Vîntu şi puse sub sechestru în dosarul FNI, în care omul de afaceri a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi la confiscarea a 13 milioane de dolari.

Statul a scos la vânzare Complexul "Lebăda" de la Crişan, Complexul "Sulina" şi o proprietate situată în Mihăileşti, sperând să recupereze peste 2,5 milioane de euro de la Vîntu. 

Complexul hotelier "Lebăda" de la Crişan, situat pe braţul Sulina, are o suprafaţă totală de aproape 4 hectare şi un preţ de pornire a licitaţiei de 7.464.570 lei (1.622.732 euro) fără TVA. Proprietatea include hotel, restaurant, popicărie, bazin de înot, discotecă, gheţărie, instalaţie solară, bucătărie, centrală termică şi turn de observare.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ANAF A VÂNDUT proprietăţile lui Sorin Ovidiu Vîntu. Câți BANI a recuperat statul pe bunurile confiscate în dosarul FNI