Antena Meniu Search
x

ANAF face noi precizări privind Declarația 600. Câți contribuabili au depus deja Formularul 600

ANAF face noi precizări cu privire la Declarația 600, anunțând câți contribuabili au depus deja Formularul 600.

ANAF face noi precizări cu privire la Declarația 600, anunțând câți contribuabili au depus deja Formularul 600.

Astfel, dintre cei 210.000 de contribuabili persoane fizice care au obligaţia de a depune formularul 600 în vederea determinării contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) peste 19.000 au depus-o deja.

"Numărul contribuabililor care au depus formularul 600 până la data de 25.01.2018 este 19.429", se arată într-un comunicat ANAF.

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a declarat recent că autorităţile iau în calcul ca plata contribuţiilor sociale estimate pe baza veniturilor extra-salariale să se realizeze pe baza CNP, fără a se depune Fomularul 600.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Calculul se face fără a lua în considerare salariile

Veniturile care se iau în calcul la verificarea plafonului sunt: venitul net din activităţi independente, venitul brut din asocieri cu persoane juridice, venitul net sau norma de venit, după caz, pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, venitul/câştigul din investiţii, venitul net sau norma de venit, după caz, pentru veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură şi venitul brut/venitul impozabil din alte surse.

După ce au fost identificate toate aceste venituri, se constată dacă venitul cumulat obţinut în anul precedent (cel din 2017 pentru declaraţia din 2018) depăşeşte plafonul de 12 salarii minime brute, respectiv 22.800 lei (1.900 lei x 12 luni).

Dacă în urma calculului efectuat prin adunarea tuturor surselor, venitul obţinut în anul 2017 este mai mare de 22.800 lei, persoanele fizice trebuie să depună Formularul 600 şi datorează obligatoriu cel puţin CASS de 10% la salariul minim pe economie de 1.900 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » ANAF face noi precizări privind Declarația 600. Câți contribuabili au depus deja Formularul 600