Antena Meniu Search
x

Video Analiză: Criza economică, războiul şi accidentele, printre principalele griji ale românilor

Cu preţuri care cresc de la o săptămână la alta, cu un război aproape de graniţe şi care nu se mai termină, românii îşi găsesc mai greu optimismul şi se tem de ceea ce îi aşteaptă. O arată cea mai recentă analiză făcută de o asociaţie non-profit din domeniul financiar. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.06.2022, 10:39

Vezi și

Trei sferturi dintre români sunt îngrijorați de o eventuală criză economică care le-ar putea influența situația financiară, reiese din rezultatele celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România. Inflația galopantă reprezintă un motiv de îngrijorare pentru 68% dintre respondenți, urmată de război (64%).

Care sunt grijile românilor

Următoarele teme de îngrijorare sunt incendiile și accidentele auto (61%), după care pandemie / îmbolnăviri (57%). Pe măsură ce înaintează în vârstă, proporția celor care exprimă îngrijorare mare sau foarte mare față de eventualitatea survenirii unor evenimente nedorite crește.

Totodată, cei care locuiesc în mediul urban și cei cu venituri medii sunt mai curând îngrijorați de aceste aspecte. Barometrul relevă și faptul că evoluția inflației i-a afectat pe unul din doi români, în contextul în care puțin peste jumătate dintre respondenți spun că în ultimul an veniturile le-au rămas la fel.

În ciuda evoluției economice, aproape 4 din 10 intervievați cred că vor economisi mai mult în următorul an, față de doar 2 din 10 respondenți care declarau acest lucru în 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Analiză: Criza economică, războiul şi accidentele, printre principalele griji ale românilor