Antena Meniu Search
x

Analiza gratuite pentru cancerul la sân

Aproape imposibil de crezut în România, bolnavii de cancer vor avea acces gratuit la analize de ultimă generaţie. E o decizie luată astăzi de Guvern.

Vezi și

 În plus, autorităţile au alocat bani şi anul acesta pentru operaţiile de refacere a sânilor după mastectomie. Schimbările intră în vigoare de luna viitoare. Mai exact, pacientele care suferă de cancer la sân vor putea beneficia de investigaţia PET-CT.

Este cea mai precisă metodă de scanare care depistează celulele canceroase din corp, dar şi stadiul bolii. Statul a alocat 12 milioane de lei pentru decontarea acestor analize. Asta înseamnă că 3000 de paciente vor putea să o facă gratuit. Şi asta nu e tot.

După ce campania Observator Alege să nu suferi a obţinut ca operaţia de reconstrucţie mamară să fie decontată, anul acesta 800 de paciente care au avut cancer la sân vor putea să îşi recapete feminitatea. Ministerul Sănătăţii a alocat 2,5 milioane de lei pentru aceste operaţii. În plus, unul dintre cele mai căutate medicamente împotriva cancerului se va găsi în farmacii, nu exclusiv în spitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Analiza gratuite pentru cancerul la sân