Antena Meniu Search
x

Ancheta de la Gradina Zoologica din Craiova

Pui de leu ucisi de indiferenta oamenilor! Leutii nascuti ca prin miracol la Gradina Zoologica din Craiova au murit pentru ca au fost ignorati de ingrijitori

Vezi și

Patru pui de leu, condamnati la moarte inca din pantece. Medicul veterinar care ar fi trebuit sa-i aduca pe lume spune ca nici macar nu stia ca leoaica e gestanta. “Nu s-a observat nimic”, a declarat medicul veterinar Ionel Avram.

“Daca este medic veterinar, nu este posibil sa nu-si fi dat seama”, a replicat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN Romania.

Si totusi, toti reprezentantii Gradinii Zoologice din Craiova ridica din umeri. Au motive s-o faca. “Reproducerea este interzisa”, a mai spus Barbuceanu.

E interzisa in captivitate, in spatiile mai mici de 500 de metri patrati. Cusca lor e de 20 de ori mai mica. Prinse cu puii de leu, autoritatile au venit cu o noua explicatie. “E vorba de avortoni, nu e vorba de puisori”, a mai afirmat medicul veterinar Avram. Un minut mai tarziu, medicul veterinar s-a razgandit. Avortonii erau, de fapt, pui nascuti inainte de termen.

In plus, cineva a avut grija sa ascunda puii de leu la cateva ore dupa nastere. Au aparut abia a doua zi. Morti. O tragedie pentru care nimeni nu a platit inca, desi nu e prima de la Gradina Zoologica din Craiova, care nici macar nu are autorizatie. “Acum trei ani de zile iarasi s-au nascut doi pui care au fost luati de ingrijitori, care au zis ca ii iau sa-i creasca pana se fac mai marisori. Numai ca nimeni nu mai stie ce s-a intamplat cu acei lei”, a mentionat Barbuceanu.

Si totusi, cineva stie. Poate unul dintre multii traficanti care fac bani grei din suferinta animalelor. Un leu, pe piata neagra, costa 1.500 de euro.

Pretul platit de leu e mult mai mare: sedarea, alienarea, spaima si umilinta. Cei patru pui nascuti miercuri au murit inainte sa ajunga acolo. Speram sa fie ultimii. Gradina Zoologica din Craiova a fost somata ca pana pe 15 iulie sa cedeze toate animalele altor parcuri mai bine dotate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ancheta de la Gradina Zoologica din Craiova