Antena Meniu Search
x

Anchetă de proporţii în cazul incendiului care a distrus Palatul Episcopal din Oradea. Se strâng fonduri pentru restaurarea clădirii

Anchetă de proporţii în cazul incendiului care a distrus Palatul Episcopal din Oradea! O comisie formată din pompieri, poliţişti şi reprezentanţi ai Episcopiei Greco-Catolice încearcă să afle cum a fost distrusă în mare parte această clădire de patrimoniu.

Vezi și

Anchetă de proporţii în cazul incendiului care a distrus Palatul Episcopal din Oradea! O comisie formată din pompieri, poliţişti şi reprezentanţi ai Episcopiei Greco-Catolice încearcă să afle cum a fost distrusă în mare parte această clădire de patrimoniu. Ancheta este însă anevoiasă, plus că daunele sunt - în acest moment - greu de estimat. Clădirea va fi refăcută. Primăria Oradea şi reprezentanţii Episcopiei vor avea, însă, nevoie de ajutorul localnicilor.

Flăcările au lăsat în urma lor mormane de lemn ars şi ziduri dărâmate. Acoperişul şi etajul întâi al Palatului au fost complet distruse. Din vitraliile vechi de peste o sută de ani nu a mai rămas nimic. În mijlocul ruinelor, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat sâmbătă noaptea.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă să afle de la ce a pornit incendiul mai ales că Palatul Episcopal nu era racordat la reţeaua electrică, excepţie făcând iluminatul arhitectonic exterior, care era conectat la reţeaua de iluminat stradal.

Şi Episcopia Greco-Catolică a începe propria anchetă. Clădirea Palatului fusese reabilitată în urmă cu câţiva ani datorită donaţiilor făcute de enoriaşi. Învelitoarea metalică din cupru şi decoraţiunile acoperişului au fost primite ca donaţie din Italia. Întreaga lucrare de reabilitare a acoperişului a costat peste 200 de mii de euro.

Primăria Oradea a anunţat că va iniţia o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea clădirii Palatului Episcopiei Greco-Catolice. Şi conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi-a anunţat sprijinul în demersurile ce vor avea ca obiectiv restaurarea clădirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Anchetă de proporţii în cazul incendiului care a distrus Palatul Episcopal din Oradea. Se strâng fonduri pentru restaurarea clădirii