Antena Meniu Search
x

O POVESTE TERIBILĂ: Andreea, îngerul mort în mâinile medicului Gheorghe Burnei

O copilă i-a murit în mâini, iar medicul Gheorghe Burnei i-a spus sec mamei: "Eşti tânără faci altul, oricum murea". Dar copiii nu pot fi înlocuiţi. De trei ani, mama Andreei caută dreptate.

Vezi și

O copilă i-a murit în mâini, iar medicul Gheorghe Burnei i-a spus sec mamei: "Eşti tânără faci altul, oricum murea". Dar copiii nu pot fi înlocuiţi. De trei ani, mama Andreei caută dreptate.

În urmă cu trei ani, chiar în decembrie, Andreea s-a stins în mâinile medicului Gheorghe Burnei. Avea numai 8 ani. 

"N-am să uit niciodată ultimele ei cuvinte: Mami, te iubesc! Din sala de operaţie mă striga. "Mami, te iubesc! Mami, să mă aştepţi aici!" I-am promis că o aştept", spune Ana Maria, mama copilei.

Andreea suferea de o scolioză gravă, din cauza unei afecţiuni musculare. Practic, avea coloana vertebrală deformată atât de tare, încât nu putea merge. Iar şoldul îi era luxat. După încercări disperate de a-şi pune copilul pe picioare, în China şi Turcia, mama Andreei a ajuns la reputatul profesor doctor Gheorghe Burnei.  

Pe acelaşi subiect

Medicul Burnei a încercat o premieră. A decis să folosească pe Andreea, pentru prima oară în România, un echipament complex, numit Shilla. Chiar dacă, aşa cum arată negru pe alb raportul medico-legal, intervenţia era prea riscantă şi, din start, defavorabilă Andreei. Mamei nici măcar nu i-a explicat riscurile. 

Iar premiera... a eşuat. În timpul operaţiei, conform medicilor legişti, profesorul Burnei a introdus greşit un şurub în măduva copilei şi a uitat un pansament în trupul ei. După o hemoragie masivă, Andreea a murit pe masa de operaţie. Mama ei a primit vestea chiar de la "Dumnezeul copiilor", aşa cum îl numea. 

"A venit la patul meu şi mi-a spus că, din punct de vedere chirurgical, el consideră că a făcut tot ce i-a stat în putinţă, că SUNT TÂNĂRĂ, CĂ ORICUM MUREA ŞI CĂ POT SĂ FAC ALT COPIL", povesteşte mama Andreei.

"Ne-a luat totul. Cu ce drept?", spune Ana Maria, revoltată.

La câteva luni de la moartea fiicei ei, Ana Maria a văzut întâmplător cum doctorul Burnei încearcă... o premieră cu repetiţie. Un paradox medical, care are, de data aceasta, are succes. Ilinca, o fetiţă de 2 ani şi 7 luni, primeşte cu succes implantul SHILLA, care eşuase în cazul Andreei, iar profesorul..  primeşte laurii. 

Mama fetei a depus plângere împotriva medicului. 

"Eu cu asta am rămas. Cu o piatră funerară, unde îi scrie numele, şi cu un brad pe care îl fac în fiecare an de Crăciun, cu nişte globuleţe", ne spune ea.

În memoria fiicei ei, Ana Maria a devenit asistent la Ambulanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O POVESTE TERIBILĂ: Andreea, îngerul mort în mâinile medicului Gheorghe Burnei