Antena Meniu Search
x

Andrei Postelnicu, căutat de patru zile de autorităţile americane

Deşi au trecut câteva zile de când fostul corespondent al Antenei 1, Andrei Postelnicu, s-a prăbuşit cu avionul în Oceanul Atlantic, autorităţile americane nu şi-au pierdut speranţa că-l vor găsi.

Vezi și

În timp ce avioanele scanează apa, turiştii caută pe plajă resturile aduse de valuri. Dar şansele ca românul să fie încă în viaţă scad cu fiecare oră care trece.

Au trecut deja patru zile de când jurnalistul Andrei Postelnicu a fost dat dispărut. Dar autorităţile americane nu au renunţat la căutări.

Milioane de americani urmăresc cu sufletul la gură operaţiunile de căutare. Pilotul este în continuare de negăsit. 

Căutările au fost oprite deocamdată. Echipajul de patrulă civil a aterizat aici, în spatele meu, acum o oră. Oficialii se hotărăsc practic unde să meargă de-aici înainte. 

Căutările au loc pe uscat, dar şi pe apă. Zilele trecute, mai mulţi turişti au găsit rucsacul în care se aflau brevetul de pilot al jurnalistului, o gheată, dar şi resturi din avion, împrăştiate la kilometri distanţă.

Au găsit bucăţi care ar putea fi părţi din avion şi sunt pregătite pentru a fi transferate către Comisia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor.

Patrula de coastă americană a cerut ajutorul unor avioane civile. Acestea au survolat largul coastele Floridei şi, la un moment dat, unul dintre piloţi a observat ceva plutind pe apă. Un vas de croazieră a fost întors din drum să cerceteze mai bine. Din păcate, s-a dovedit o alarmă falsă.

Am luat legătura cu echipajul pe frecvenţa marinei. S-au dovedit a fi, până la urmă, bucăţi de carton, fără nicio legătură cu ce căutam noi.

Andrei Postelnicu zbura la asfinţit deasupra Oceanului Atlantic. Se pare că era şi ceaţă, ceea ce, spun specialiştii, îl poate face pe pilot să piardă linia orizontului. Înainte să dispară de pe radar, a luat legătura cu turnul de control şi a cerut indicaţii. Din larg, nu a fost recepţionat niciun semnal de ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Andrei Postelnicu, căutat de patru zile de autorităţile americane