Cei 15.000 de kilometri alergaţi nu îi sunt de ajuns. Andrei Roşu se pregăteşte de maratonul de la Cercul Polar

Publicat: 19.01.2016, 19:50.
Actualizat: 19.01.2016, 20:05

A traversat înot Canalul Mânecii, dar a găsit o provocare şi mai mare. Andrei Roşu se pregăteşte pentru cea mai grea competiţie de până acum: un maraton de 7 zile, la Cercul Polar

A traversat înot Canalul Mânecii, dar a găsit o provocare şi mai mare. Andrei Roşu se pregăteşte pentru cea mai grea competiţie de până acum: un maraton de 7 zile, la Cercul Polar

Adoarme în câteva minute, ca şi cum s-a întins în cel mai confortabil pat din lume. Andrei s-a întins, de fapt, într-un sac de dormit. Întins pe balcon. Dimineaţa îl găseşte cu zâmbetul pe buze.

În balcon, Andrei se obişnuieşte cu frigul pe care-l va îndura în cea mai grea competiţie din viaţa lui. În martie, aleargă la Cercul Polar. "Se începe de la Cercul Polar şi se aleargă 560 de kilometri până la Oceanul Arctic. Temperaturile coboară până la minus 50 de grade. Va fi cu siguranţă o aventură. Genul de aventură pe care o povesteşti la nepoţi, strănepoţi".

O cursă de rezistenţă şi de voinţă, în care va luptă singur cu natura. Şi cu el însuşi. E deja obişnuit. În ultimii 6 ani, a participat la zeci de maratoane, pe şapte continente. Din Antarctica până în Brazilia, Andrei a alergat peste 15.000 de kilometri.

Mai mult, a traversat înot Canalul Mânecii şi a înfruntat temperaturi de minus 40 de grade celsius, la Polul Nord. Aşa a intrat în Cartea Recordurilor.


Pentru marea aventură de la Cercul Polar, Andrei aleargă şi 4 ore, în fiecare zi. Efortul lui are un ţel: să fie un model pentru copiii săi. Dar şi o cauză nobilă: vrea să planteze mii de copaci în sudul României, afectat de deşertificare.

Cursa va avea loc 11 martie la Cercul Polar şi va dura 10 zile. Este cel mai rece şi mai vântos maraton de pe planetă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.