Angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc infectat cu SARS-CoV-2

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 04.07.2020, 10:45.
Actualizat: 04.07.2020, 10:49

Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc a fost descoperit ca fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții penitenciarului pun în aplicare recomandările Direcției de Sănătate Publică Harghita

Autoritățile locale urmează să stabilească lista cu cei care au intrat în contact cu angajatul respectiv

Hepta - imagine ilustrativă

Anunțul a fost făcut chiar de către reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Aceștia au precizat că "un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Simptomatologia specifică COVID-19 a debutat ulterior ultimei prezentări la unitate. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Harghita și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.