Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Angajatii atragatori au sanse mari sa fie promovati in cariera

Persoanele care nu sunt atragatoare fizic au probleme mai des la locul de munca! Cel putin asa arata un studiu al cercetatorilor americani

Vezi și

Cum ar fi sunat povestea Cenusaresei fara ajutorul nasei magice care s-o transforme dintr-o tanara saraca si prafuita, intr-o printesa? L-ar mai fi intalnit pe Fat Frumos? Greu de crezut. Si potrivit cercetatorilor americani, mitul Cenusaresei este o realitate cotidiana. Angajatii atragatori au sanse mari sa fie promovati in cariera, in detrimentul colegilor care sunt mai putin inzestrati fizic.

"E aceeasi legatura care exista intre sex si reclame. Sexul vinde foarte bine. La fel si aratatul bine il vinde foarte bine pe cel care il poarta. Daca omul frumos sau femeia frumoasa face ceva bine, ti se pare extraordinar. Daca face ceva rau, nu observa", explica George Butunoiu, specialist in resurse umane. Avantajul domnisoarelor atragatoare este imediat sesizat de barbati, iar ideea angajatelor tinere, frumoase si blonde a devenit deja un stereotip pentru anumite joburi.

Specialistii mizeaza, insa, pe un atu mai puternic decat frumusetea exterioara: carisma. "Mai ales pentru posturile de conducere este criteriul cel mai important. Si oameni carismatici care n-au nicio treaba cu domeniul respectiv castiga sistematic si jobul si orice altceva".

"Carisma e foarte importanta. Eu stiu cat conteaza carisma ca eu n-o am si vad la alti colegi. Uite ma cat de mult trebuie sa muncesc eu", a spus comediantul Tibi Neuronu. Tocmai din acest motiv, oamenii nu vad cu ochi buni avantajele obtinute cu priviri seducatoare si picioare lungi.

Psihologii pun asta pe seama subconstientului. Suntem nativ inclinati sa ne inconjuram de oameni frumosi si uneori, apropierea de ei ar putea sa ne influenteze judecata cand vine vorba despre o avansare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Angajatii atragatori au sanse mari sa fie promovati in cariera