Antena Meniu Search
x

Angajaţii de la stat, prima zi de muncă după vacanța de Paște

Au venit la serviciu, dar şi-au lăsat cheful de muncă acasă. A fost prima zi de lucru după Paşte, dar angajaţii de la stat parcă nu şi-au găsit locul pe scaunul de la birou. Contribuabilii nu s-au înghesuit să îşi plătească taxele sau să îşi rezolve problemele şi bine au făcut.

Vezi și

 La ce poftă de muncă au avut funcţionarii, timpul pierdut era acelaşi ca într-o zi obişnuită. Au dovedit-o reporterii Observator într-un material filmat cu o cameră ascunsă.

În şase minute, pe uşa Administraţiei Financiare intră patru contribuabili. La aşa "aglomeraţie" ţi-ai putea imagina că treaba merge cu viteza luminii. Dar, surpriză. Suntem preluaţi de un angajat deloc încântat că îl deranjăm.

După câteva minute de aşteptat în picioare, îl rugăm să folosim scaunul liber. Urmează 10 minute birocratice în care angajatul caută o hârtie. Activitate condimentată cu un telefon personal şi gesturi atât de "rapide" încât poţi citi numele fiecărui plătitor.

Un sfert de oră şi primim foaia dorită. Nu, nu plecăm acasă, ci ne mutăm într-un alt birou. Schimbăm instituţia, dar nu se schimbă şi norcul. Verificăm pofta de muncă într-o primărie. La întâmplare, aproape de Bucureşti.

Iar când vine vorba despre primar, vacanţa lui pare că nu se va termina prea curând. Cel puţin nu pentru întâlnirile cu cetăţenii. La poştă, din două angajate lucrează doar una. Ce contează că e coadă. Gesturi lente, ca-n a treia zi de sărbătoare. Şi până la urmă, ce tot atâta amabilitate şi promptitudine, că numai săptămâna asta nu e 1 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii de la stat, prima zi de muncă după vacanța de Paște