Antena Meniu Search
x

ANI îl acuză de CONFLICT DE INTERESE pe şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi din Vaslui

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi în vederea cercetării lui Sorin Prepeliţă, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi în vederea cercetării lui Sorin Prepeliţă, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

 Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director executiv al AJPIS, Sorin Prepeliţă a avizat favorabil, în anii 2013 şi 2014, rapoarte privind oportunitatea acordării de subvenţii pentru anii 2014 şi 2015 Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice al Asociaţiei Comunitare 'Totul pentru Viaţa' Huşi.

Totodată, Sorin Prepeliţă a semnat convenţii prin care s-au acordat asociaţiei subvenţii de la bugetul de stat - Ministerul Muncii prin AJPIS Vaslui - de 56.544 lei în anul 2014 şi 39.960 lei în anul 2015.

 Prepeliţă a semnat şi contractul de finanţare din 2013 şi actul adiţional la acest contract, încheiat între AJPIS Vaslui şi asociaţie, pentru finanţarea unor lucrări de investiţii la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, suma decontată de Ministerul Muncii - AJPIS Vaslui fiind de 363.304 lei.

Pe acelaşi subiect

Conform ANI, urmare acestor documente avizate şi semnate de Sorin Prepeliţă, Asociaţia Comunitară 'Totul pentru Viaţa' Huşi - unde Prepeliţă a lucrat ca expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene până la data de 31 decembrie 2012 - a beneficiat de finanţări/subvenţii acordate de Ministerul Muncii prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui în cuantum de 459.808 lei.

Citeşte şi: Mircea Băsescu, la un pas de libertate. Fratele fostului preşedinte află azi dacă iese din închisoare

 În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Sorin Prepeliţă a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art.301 din Codul penal, potrivit căruia 'fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică'. 

Citeşte şiGREVĂ SPONTANĂ în gări, declanşată în această dimineaţă! CFR anunţă ÎNTÂRZIERI la trenurile din Bucureşti şi din ţară şi AVERTIZEAZĂ angajaţii că protestul e ilegal

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ANI îl acuză de CONFLICT DE INTERESE pe şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi din Vaslui