Antena Meniu Search
x

Animalele sălbatice, INTERZISE la circ! Deputaţii au decis ca doar caii şi câinii să mai apară în spectacole

Este decizia deputaţilor din comisia de agricultură. Ca să intre în vigoare, proiectul de lege mai are de făcut doi paşi în Parlament: trebuie să treacă de votul deputaţilor jurişti şi de plen.

Vezi și

Este decizia deputaţilor din comisia de agricultură. Ca să intre în vigoare, proiectul de lege mai are de făcut doi paşi în Parlament: trebuie să treacă de votul deputaţilor jurişti şi de plen.

Acesta a fost spectacolul de adio pentru animalele sălbatice din arena Circului Globus. Şi nici alte astfel de numere nu vor mai fi aplaudate, nici la alte circuri ambulante din ţară. Este decizia de astăzi a deputaţilor din comisia de agricultură, după o şedinţă cu scântei.

Remus Cernea, iniţiator proiect de lege

Un divertisment bazat pe suferinţă nu este divertisment, este important sa oprim aceasta suferinta, este un vot moral

Tinel Gheorghe, deputat PNL

Când nu gasim solutii, cel mai simplu pentru noi este sa interzicem, ceea ce nu e in regula, am copii, nepoti, ce le spun?

Reprezentanţii Circului Globus au cerut "îngăduinţă" aleşilor. Deja au fost loviţi de decizia primăriei capitalei de a interzice animalele în spectacolele sale, după ce la începutul anului 11 au murit într-un incediu. 

SANDA LADOŞI, director adjunct Circul Globus

Am cerut ingaduinta fata de animalele domestice, as merge pe varianta echilibrata

"Orice circ va deveni un teatru de marionete", este de părere deputatul PNL, Nicolae Giugea.

CORNELIU OLAR, deputat PNL

Pentru mine, Circul Globus este mandrie nationala, hai sa stricam si ce mai functioneaza in tara asta. Mie imi plac pisicile, are alta calitate decat un cal sau un caine?

În zadar s-au chinuit unii deputaţi să blocheze votul, majoritatea a avut câştig de cauză.

CORNELIU OLAR, DEPUTAT PNL

Apropo că chinuim câinele când stă în doua labe la circ. La nevoie şi eu ma duc în patru mâini, chiar şi aici în Parlament, vă rog să ne respectăm, altfel facem circ aici.

Ca să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă şi de plenul Camerei Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Animalele sălbatice, INTERZISE la circ! Deputaţii au decis ca doar caii şi câinii să mai apară în spectacole