Antena Meniu Search
x

Antena 1, tinta procurorilor DNA

Operatiune in forta a procurorilor DNA. Directorul general Antena 1 este audiat, de peste zece ore, la sediul institutiei condusa de Laura Codruta Kovesi

Vezi și

Sorin Alexandrescu a fost ridicat inca de dimineata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie care aveau asupra lor un mandat de aducere. Directorul Antena 1 a fost adus la DNA, dupa care a urmat o audiere maraton. Doar ca, pe parcursul intrevederii, a devenit din martor, invinuit.

“Sorin Alexandrescu a fost luat de pe strada, cu mandat de aducere. Oricare ar fi fost speta in care procurorii doreau ca domnia sa sa dea declaratii, aceasta maniera isterica de a lua oamenii de pe strada pare a se perpetua”, a declarat Mircea Badea.

“Avem de-a face cu o reactie total disproportionata a procurorilor. Orice fel de acuzatie ii este adusa unui om nu il ridici de acasa sau nu il ridici de pe strada daca el nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica”, a afirmat si Radu Tudor.

Oficial, dupa cum precizeaza DNA, a existat un denunt al administratorului unei companii. Din informatiile pe care le-am obtinut, la mijloc ar fi insa o plangere facuta de RCS-RDS. Este stiut razboiul declansat de compania de cablu RCS-RDS impotriva trustului Intact, prin eliminarea abuziva a posturilor TV ale grupului din grila. Iar deschiderea operatiunii vine la doar doua saptamani de la semnarea de catre presedintele Basescu a decretului de numire a Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA. “Eu cred ca toata aceasta chestiune la DNA, la adresa directorului Sorin Alexandrescu, face parte dintr-o campanie "refresh", ca sa-i spunem asa, de imagine a DNA-ului dupa ce, stim foarte bine, la ultimele doua bilanturi au iesit destul de negativ”, a precizat si Adina Anghelescu de la publicatia Lumea Justitiei.

“Nu mai cred deloc in coincidente! Cu siguranta, nu este nimic intamplator, important este sa nu lasam sa se intample abuzuri, justitia trebuie sa-si urmeze cursul”, considera si Sandra Stoicescu.

“DNA face ceea ce stie sa faca de ceva vreme si anume, sa comita abuzuri asupra drepturilor si libertatilor fundamentale”, a subliniat jurnalistul Adi Ursu.

“In primul rand, nu stim de la procurori pana in acest moment care este competenta DNA in acest caz”, a mentionat Oana Stancu.

Intr-un comunicat, Antena 1 isi exprima increderea ca demersurile judiciare vor respecta cu totul cadrul legal. “Audierea lui Sorin Alexandrescu creeaza insa suspiciuni importante asupra legitimitatii si obiectivitatii acestui demers cata vreme a avut loc la initiativa unui reprezentant al companiei RCS-RDS cu care Antena Group are 11 litigii in instanta”.

“Nu ne speriem. Nu ne speriem, nu ne intimidam, repet, cumva ne asteptam sa se intimple in acest registru si in aceasta zona, cu oameni luati de pe strada, cu DNA-ul”, a mai spus in acest context Mircea Badea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Antena 1, tinta procurorilor DNA