Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Antibiotice veterinare, la liber. Legea e clara, dar ignorata

Micii cu carne de cal sunt doar ultima problema, pe o lista lunga! In ultimele zile, am auzit si de cal cu eticheta de vrabioara de vita, de pui cu salmonella sau de curcan cu reziduuri de antibiotice. Nu e de mirare! Animalele si pasarile care ajung friptura pot fi indopate foarte usor cu pastile, in Romania!

Vezi și

Farmacista pare ca stie exact ce-i trebuie clientului. Il serveste cu antibiotice fara sa clipeasca. Recomandarile curg din partea farmacistilor, nimeni nu este interesat insa de ce boala sufera animalul sau pasarea pentru care sunt cumparate. “Avem tot felul de chestii si de pus in apa si de pus in mancare si tablete!”, spune farmacistul veterinar.

Anuntati ca au fost filmati cu o camera ascunsa reprezentantii farmaciilor veterinare dau din umeri.

In cazul oamenilor antibioticele sunt restrictionate de reteta. Cand vine vorba de animale, oricine poate cumpara orice din farmaciile veterinare. Astfel animalele sunt indopate cu tot felul de substante chimice, substante ce vor ajunge cat de curand in carne si oua. “Avand ferma, trebuie sa bagi niste premixuri in ei ca sa ii cresti ca altfel nu cresc, ca sa-i scoti sa poti sa ii vinzi! Vedeti, asta care-i de un an, un an si ceva cat are - zece kilograme, daca are si aia la zece kilograme ii scoate in trei, patru luni”, a afirmat un crescator de curcani.

Legea e, insa, clara. Prevede restrictii asemanatoare ca in medicina umana. “Se dau pe reteta, dar daca vreti vis-a-vis de acest subiect facem o conferinta de presa separate”, a spus Vladimir Manastireanu, vicepresedinte ANSVSA.

Exista si farmacisti care au inteles ca sanatatea animalelor dar si a oamenilor este pe primul loc. “Daca sunt pui prea mici si le dati deja antibiotic o sa-i faceti praf!”, spune o farmacista.

La fel si in cazul organismului uman. Consumul de carne cu reziduuri de chimicale din pastile poate crea alergii severe sau chiar rezistenta deosebita la antibiotice.

Germania si Belgia au transmis in ultimele zile mesaje de avertizare pe sistemul de alerta rapida cu privire la carne de pui si curcan contaminata cu reziduri de antibiotice provenita din Romania.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Antibiotice veterinare, la liber. Legea e clara, dar ignorata