Antena Meniu Search
x

Cel mai tânăr apicultor din ţară are doar 15 ani. Rareş şi-a cumpărat stupii din banii de alocaţie

Cel mai tânăr apicultor din ţară are doar 15 ani. În timp ce alţi copii de vârsta lui se joacă, adolescentul are grijă de 15 stupi pe care şi i-a cumpărat, în timp, cu banii de buzunar. Are planuri mari, vrea să ajungă să aibă cel puţin 50 de stupi.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 07.07.2020, 17:26

Vezi și
  • Rareş nu intenţionează să se oprească prea curând.
  • Visează să fie proprietarul unei mari stupine.

La doar 15 ani, Rareş Popovici are deja propria stupină. Acum trei ani a cumpărat primul stup. De atunci fiecare leu câştigat a fost pus deoparte cu o destinaţi clară: achiziţia de albine. Acum are nu mai puţin de 15 stupi cărora le dedică fiecare clipă liberă. 

Rareş Popovici: Pasiunea mea a plecat doar de la un singur stup, cu care am început doar aşa, pentru un hobby. Şi, încet-încet, m-am înmulţit. Mi-am luat primul stup şi… fără să ştiu cum arată în interiorul său. 

De unul singur a descoperit tainele apiculturii. 

Rareş Popovici: În fiecare zi am mai deschis, am mai citit, m-am mai uitat pe internet la videouri, tutoriale şi, încet-încet, am învăţat.

Florin Popovici, tatăl lui Rareş: A fost foarte încântat prima dată când şi-a cumpărat, l-a cumpărat înainte de cules. Şi când a văzut câtă miere a stors, a zis: dacă aş vinde mierea asta, aş scoate investiţia. 

Nu a vândut mierea.  A dăruit-o, în schimb, rudelor şi prietenilor. A continuat să muncească pentru a-şi mări stupina. 

Florin Popovici, tatăl lui Rareş: Eu îl ajut cu.... logistica. Soţia, ei doi lucrează, mie mi-e frică de ele.  

Reporter: Dar lui, nu.

Florin Popovici, tatăl lui Rareş: Nu, nu el nu are treabă. 

Reporter: Din ce bani şi-a luat stupul? 

Florin Popovici, tatăl lui Rareş: Şi-a strâns din alocaţie. El strânge banii, nu s e duce să-şi cumpere dulciuri sau sucruri sau îngheţate.   

Reporter: Vă mândriţi cu el? 

Florin Popovici, tatăl lui Rareş: Da, vă daţi seama că mă mândresc şi na, că alţi copii se joacă pe drum, la magazin, la butic se duc el îi aicea. 

Rareş nu intenţionează să se oprească prea curând. Visează să fie proprietarul unei mari stupine. Are deja şi planul: va accesa fonduri europene pentru dezvoltare.

Până atunci, învaţă tot ce poate despre albine şi creşterea lor atât din online cât şi de la alţi apicultori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cel mai tânăr apicultor din ţară are doar 15 ani. Rareş şi-a cumpărat stupii din banii de alocaţie