Antena Meniu Search
x

Aproape trei sferturi dintre alimentele de post contin si ingrediente de dulce

A inceput postul Pastelui. Dar daca pare o scapare, aflati ca nici mancarea de post, nu e chiar de post. Aproape trei sferturi dintre alimentele vandute cu o astfel de eticheta contin si ingrediente de dulce.

Vezi și

O spune Protectia Consumatorului, dupa un control amanuntit. Producatorii trec pe etichete compozitia exacta, dar mizeaza pe consumatorii care nu-si bat capul sa citeasca ce e scris cu litere mici.

Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand ne achizitionam produsele de post. Spre exemplu, aceasta napolitana ar trebui sa fie de port. Teoretic! Practic, este scris foarte clar pe eticheta ca poate contine urme de lapte.

Aproape ca nu exista aliment vandut cu eticheta de post in care sa nu se gaseasca macar urme de proteine animale sau din lapte. De ani de zile, Protectia Consumatorului da amenzi, dar situatia nu se schimba.

“S-au constatat deficente de calitate si informare intr-un procent de aproximativ 70% din totalul controlat. Controalele efectuate anul trecut s-au finalizat cu aplicarea unor sanctiuni contraventionale in valoare mai mare de 200.000 de lei”, a declarat Sanziana Coliba, comisar la Protectia Consumatorului.

Daca nu contin nimic de dulce, alimentele de post contin cantitati enorme de "inlocuitori", spun nutritionistii. Ca urmare, alimentele sunt gustoase, dar nesanatoase.

Protectia Consumatorilor atrage atentia ca cele mai mari probleme sunt la produsele de post care nu au etichetele traduse in limba romana. Multe dintre ele pot contine ingrediente de origine animala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Aproape trei sferturi dintre alimentele de post contin si ingrediente de dulce