Antena Meniu Search
x

Arabii care au preparat spirtul ucigaş se apără cu eticheta în mână: Scrie „uz extern”

Comercianții care au contrafăcut spirt medicinal cu alcool metilic și au ucis astfel cel puțin zece persoane, se apără în instanță spunând că lichidul nu era destinat consumului intern.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.05.2020, 09:30

Cel puțin 10 oameni au murit după ce au băut spirt contrafacut
Cel puțin 10 oameni au murit după ce au băut spirt contrafacut - Profimedia Images/ imagine ilustrativă/ Observator
  • Spirtul contrafăcut a fost produs într-o fabrică improvizată în Ilfov.
  • Cel puțin 10 oameni au murit după ce au băut spirtul contrafăcut pe post de tărie.

Ali Dawoud (65 de ani) şi Fuad Ahmmed (57 de ani) au recunoscut în instanţă că au contrafăcut alcoolul sanitar, conform unor surse juridice. Însă au încercat să minimalizeze acuzaţia de ucidere din culpă, apărându-se că lichidul nu era destinat ingerării.

Conform unor surse judiciare, citate de Adevarul, în faţa judecătorilor, arabii ar fi prezentat chiar eticheta ce era pusă pe sticle şi în care scrie că lichidul este pentru uz extern.  

„Am formulat contestaţie, şi sper ca judecătorii de la Tribunalul Iaşi să dispună o măsură proporţională în cauză, prin raportare la situaţia inculpatului şi la cele reţinute în sarcina sa. Situaţia este impresionantă şi şocantă deoarece au decedat persoanele respective, însă a cest aspect nu ar trebui să influenţeze obiectivitatea magistraţilor“, a precizat Anca Drăgoi, avocata lui Faud.  

Arabii sunt acuzaţi de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificare de produse şi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile luni seară, 4 mai. 

Măsura a fost luată după ce în mai multe localităţi din zona Moldovei au fost înregistrate zece decese. Persoanele decedate au între 45 şi 55 de ani. Cei zece erau din comunele Stolniceni Prăjescu, Deleni, Sineşti, Todireşti, Sineşti şi Ciurea. Trei dintre aceste persoane sunt din aceeaşi localitate, Stolniceni Prăjescu, şi au murit în aceeaşi noapte la un interval scurt de timp.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Arabii care au preparat spirtul ucigaş se apără cu eticheta în mână: Scrie „uz extern”