Antena Meniu Search
x

Arafat, avertisment pentru români după ce ANM a emis alerta meteo de furtuni: "Se prevăd furtuni puternice, populaţia să se adăpostească"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un mesaj de ultimă oră în contextul în care ANM a emis o nouă alertă meteo de ploi şi vijelii, valabilă până diseară la ora 22.00.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un mesaj de ultimă oră în contextul în care ANM a emis o nouă alertă meteo de ploi şi vijelii, valabilă până diseară la ora 22.00.

Arafat a declarat la Antena3 că autorităţile vor interveni acolo unde sunt situaţii de urgenţă.

"Avem un cod galben de ploi, iar în unele judeţe se prevăd furtuni puternice şi ploi abundente pe durate scurte. Populaţia să urmărească avertizările meteo şi să se adăpostească departe de orice obiect care poate răni", a spus şeful DSU.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme rea, pentru mai multe zone din ţară, şi este valabilă astăzi, 13 iulie, în intervalul 12.00 - 22.00.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, în acest interval vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. 

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galben de vreme rea, valabilă astăzi, de la ora 15.00, până diseară la ora 22.00.

În acest interval, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. 

ANM precizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Arafat, avertisment pentru români după ce ANM a emis alerta meteo de furtuni: "Se prevăd furtuni puternice, populaţia să se adăpostească"