Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopia Tomisului îi încurajează pe enoriaşi să cumpere lumânări doar din biserică

Un afiş pus într-o biserică din Năvodari a dus la revolta enoriaşilor. Credincioşii sunt înştiinţaţi că lumânările aduse de acasă sunt aprinse degeaba. Culmea este că şi Arhiepiscopia Tomisului îi încurajează pe oameni să cumpere lumânări doar din biserică.

de Redactia Observator

la 15.10.2019, 20:48

Vezi și

Un afiş pus într-o biserică din Năvodari a dus la revolta enoriaşilor. Credincioşii sunt înştiinţaţi că lumânările aduse de acasă sunt aprinse degeaba. Culmea este că şi Arhiepiscopia Tomisului îi încurajează pe oameni să cumpere lumânări doar din biserică. Mai ales în condiţiile în care, spun mai marii Bisericii, statul nu le mai alocă bani suficienţi.

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Năvodari. Oamenii care vin să se roage şi să aprindă o lumânare află dintr-un anunţ sec că lumânările care nu sunt cumpărate din biserică nu au niciun folos duhovnicesc. Adică, enoriaşii le aprind degeaba.  

O tânără spune că "pe net, pe grupul de Năvodari, am văzut afişul acesta, nu sunt deloc de acord. Şi eu când lucram la un magazin a venit preotul înăuntru şi ne-a explicat că nu avem voie să mai vindem lumânările respective. A zis şi că nu este creştineşte".

Enoriaşii mai au o explicaţie: în lăcaşul de cult, o lumânare se vinde cu un leu. În magazin costă doar 30 de bani. 

O localnică spune că "la biserică mi se pare că e mai scump. Eu când am cumpărat, am cumpărat un pachet de la alimentară şi am mereu în casă şi iau de acolo două lumânări şi duc. La banii mei, aşa îmi permit".

Arhiepiscopia Tomisului e de acord cu iniţaitva preoţilor din subordine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afişul a fost pozat şi distribuit pe Facebook. În doar câteva ore a stârnit zeci de reacţii şi comentarii. Oamenii spun că astfel de practici îi îndepărtează de biserică şi chiar au semnalat cazuri asemănătoare şi-n alte părţi din ţară. 

Acum câţiva ani, un alt scandal în jurul lumânărilor a zguduit şi Mitropolia Olteniei. Mai mulţi credincioşi s-au plâns că nu au fost lăsaţi să aprindă lumânările dacă nu erau cumpărate din biserici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopia Tomisului îi încurajează pe enoriaşi să cumpere lumânări doar din biserică