Antena Meniu Search
x

În România, oricine îşi poate cumpăra o armă care răneşte grav

Sunt neletale şi legale, însă sunt foarte periculoase. Sunt arme de tip airsoft şi se vând la liber pe internet şi la colţ de stradă. Numai că ajunse pe mâna cui nu trebuie, pistoalele de pe internet, pot răni grav.

Vezi și

Asta au demonstrat şi reporterii Observator, care în mai puţin de jumătate de oră au reuşit să cumpere un pistol cu bile, fără nici un act sau o recomandare.

O dată cu pistolul, primeşti la pachet şi instrucţiunile de folosire. Vânzătorul îţi spune exact cum poţi transforma aşa zisa armă neletală în pericol public.

"Merge cu bile de sticlă şi cu bile de aluminiu, dar cu alea trebuie să ai grijă cum tragi şi unde tragi. Alea fac mai mult rău!", spune vânzătorul. 

Ştie că armele lui pot răni foarte rău, dar atâta vreme cât legea nu-i interzice să le vândă, nu e o problemă.

Iar accidentele apar aproape în fiecare săptămână. Nefiind restricţionate de lege, armele airsoft ajung să fie folosite de oricine, oricând şi oriunde. Iar efectele pot răni grav.

Controlul nu există. De la 150 de lei până la 1.000 de lei poate să coste un pistol comandat de pe internet.

Achiziţionarea lui se face fără nici un act sau înştiinţare a poliţiei. Deşi pot răni grav, astfel de arme nu se supun aceloraşi reguli stricte ce sunt aplicate armelor de foc.

În majoritatea ţărilor europene armele de tip airsoft sunt vândute şi folosite numai cu un aviz psihologic

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În România, oricine îşi poate cumpăra o armă care răneşte grav